Redki okraji, kjer ni zmagal Janša

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
SDS Janeza Janše je zmagala v skoraj vseh volilnih okrajih in Slovenijo obarvala v rumeno.
Oglej si celoten članek

Izjema je le Kamnik in okraji v njegovi bližini, kjer je slavil domači Marjan Šarec, Posavje, deli Ljubljane ter dva volilna okraja na Primorskem. 

Šarčeva LMŠ je največ glasov dosegla v volilnih okrajih Kamnik (36 odstotkov), Domžale II (23 odstotkov), Domžale I (25 odstotkov), Zagorje ob Savi (19 odstotkov) in Litija (19 odstotkov). 

Politični poker Politični velemojster proti začetniku, ki ima boljše karte

Socialni demokrati Dejana Židana so slavili v Hrastniku (13 odstotkov) in Laškem (24 odstotka), Levica Luke Mesca pa v ljubljanskih volilnih okrajih Šiška I (19 odstotkov), Šiška II (17 odstotka), Bežigrad II (20 odstotkov), Ljubljana Center (24 odstotka) in Ljubljana Moste Polje II. (17 odstotkov). 

Foto: DVK Janša Slovenijo obarval rumeno

Na obali so Levico na prvem mestu volili v volilnem okraju Koper I (19 odstotka), medtem ko so v volilnem okraju Piran slavili Socialni demokrati. 

Volitve 2018 SDS zmagala v vseh volilnih enotah

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 06:59 5. Junij 2018.

    JJ je dobil le 25% , 75 % je volilo druge in brez dodatnih % JJ ne more vladati in …

  • max
    23:18 4. Junij 2018.

    Te volitve so res zgodovinske. Kot kolesarska dirka, čez cilj pridejo prvi trije, na podelitvi medalj pa tretji dobi zlato …

  • 19:14 4. Junij 2018.

    Očitno pametnih ni nihče prepričal.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.