Ošpice: Obolevajo tudi zdravniki in sestre

Foto: Profimedia
Od petka 45 novih primerov samo v Beogradu.
Oglej si celoten članek

Iz Srbije poročajo o pravi ekspanziji ošpic. Kot na svoji spletni stani poroča Blic, zbolevajo tudi zdravstveni delavci. "Zadnji primeri so bili zabeleženi v Urgentnem centru Kliničnega centra Srbije, kjer jih je zbolelo 15, vključno z zdravniki, medicinskimi tehniki in čistilkami," navaja srbski portal.

Dodajajo, da ne gre le za medicinsko osebje na sprejemnem oddelku, za ošpicami so zboleli tudi zdravniki in ostalo osebje na drugih oddelkih urgentnega centra. Oboleli so trenutno v domači oskrbi, pristojni pa še vedno ne vedo ali so se okužili na delovnem mestu, kjer sicer veljajo strogi zaščitni ukrepi. 

Preverite cepilni status Epidemija ošpic v Srbiji: Zapleti pri približno 30 odstotkih primerov

Ker so ošpice zelo nalezjive, bi se lahko zaposleni okužili tudi drugje in jih tako prinesli na delovno mesto, je za Blic povedal neimenovani vir.

Zdravje Ošpice: kako se prenašajo, kdaj si kužen in zakaj so tako nevarne

Po podatkih srbskega inštituta za varovanje zdravja so od oktobra 2017 na ozemju Srbije zabeležili že 1.036 primerov ošpic, zaradi zapletov je umrl 30-letni moški iz Beograda in dveletni otrok iz Aleksinca.

Žalostno Smrtna žrtev zaradi ošpic

Ni bil cepljen Zaradi ošpic umrl dveletni deček

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:43 17. Januar 2018.

    Da ne govorimo o tem, da je bistveno lažje preboleti otroške bolezni v času otroštva. Več zapletov je možnih pri …

  • 13:23 17. Januar 2018.

    Glede na to, da divjega virusa že dolgo ni v obtoku, in samo še cepljeni so vir prenašanja ošpic, bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.