Otroci s srčno napako: Starši do informacij preko elektronskega naslova

Foto: Profimedia
Razpad sistema na otroški srčni kirurgiji ...
Oglej si celoten članek

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je danes vzpostavil elektronski naslov, na katerega lahko pišejo starši in skrbniki, ki želijo pojasnila o zdravljenju srčnih bolezni pri otrocih na pediatrični kliniki. Novi e-naslov se glasi info.otroskakardio@kclj.si.

Sicer se bodo predstavniki UKC-ja konec tedna sešli s starši otrok s prirojeno srčno napako in jim pojasnili rešitve, po tem ko so službo za kardiologijo na Pediatrični kliniki zapustili kar trije od štirih kardiologov. 

Odšli vsi zdravniki Razpad sistema na kardiologiji: "Resno razmišljamo o ukinitvi programa"

Generalni direktor Aleš Šabeder je prejšni teden povedal, da iščejo možne rešitve znotraj zavoda, države in v tujini. "V kolikor rešitev ne bomo našli, resno razmišljamo o ukinitvi programa in napotitvi otrok na oskrbo v tujino," je v četrtek, ko je informacija o odpovedi zdravnikov razburila javnost, dejal generalni direktor UKC Ljubljana. 

Izrael To se je UKC odločil glede otrok s srčno napako

Otroška srčna kirurgija Otroška srčna kirurgija: Opozicija vladi predlaga ukrepe

Državna sekretarka na ministrstvu Ana Medved je ob tem dejala, da ministrstvo za zdravje vidi rešitev v novoustanovljenem Nacionalnem inštitutu za otroške srčne bolezni, ki bo po njenen začel delovati najpozneje do 1. julija.

Pri tem pa je Medvedova opozorila, da je vzpostavljanje inštituta zahtevno tudi zaradi tega, ker je v programu otroške srčne kirurgije čedalje manj strokovnjakov v UKC Ljubljana in nasploh v Sloveniji.

Otroška srčna kirurgija Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni: Vabijo slovenske zdravnike, ki delajo v tujini

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:44 15. Maj 2018.

    To ,kar se dogaja z zdravstvom v Sloveniji mislim ,da še ni tako slabo niti v Albaniji .Da se za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.