Avto
6 ogledov

137 milijonov evrov, ker avto ni obvaroval otroka

Jeep grand cherokee Chrysler
Chryslerju oziroma vodilnim pri matičnem koncernu FCA je gotovo pobralo sapo, potem ko mu je ameriško sodišče naložilo kazen kar 137 milijonov evrov zaradi nesreče, v kateri je umrl otrok.

Sodišče v zvezni državi Georgia je v četrtek odločilo, da je proizvajalec vozil Chrysler soodgovoren za hude posledice prometne nesreče, ki se je zgodila leta 2012. Takrat je zaradi naleta drugega vozila v zadek jeepa grand cherokeeja slednji zagorel, v ognju pa je umrl štiriletni otrok.

Preiskava je pokazala, da je k tako hitremu vžigu bencinskega rezervoarja botrovala slaba konstrukcijska zasnova grand cherokeeja letnika 1999, oziroma slaba zaščita rezervoarja. Zvezna agencija NHTSA je po podrobni analizi od proizvajalca zahtevala odpravo pomanjkljivosti, zaradi česar je Chrysler vpoklical kar 1,56 milijona vozil. 

Sedaj je svoje povedalo še sodišče v privatni tožbi otrokove družine. FCA ji mora plačati 150 milijonov dolarjev (137 milijonov evrov) odškodnine, je poročal DPA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.