Avto
3 ogledov

1,98 milijarde dobička za Toyoto

Prodaja toyot v ZDA je nekoliko upadla. Žurnal24 main
Največji svetovni proizvajalec avtomobilov, japonska Toyota, je v prvem četrtletju letos ustvarila za 1,98 milijarde evrov dobička, kar je 28 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani.

Padec dobička je posledica predvsem močnejšega jena in zmanjšanja prodaje v Severni Ameriki. Drugi največji proizvajalec avtomobilov na svetu, takoj za General Motors, se prav tako sooča z upočasnitvijo ameriške gospodarske rasti, spremenljivim gibanjem tečajev ter visokimi cenami materiala in stroški energije.

"Soočamo se z neprizanesljivim poslovnim okoljem," je povedal predsednik Toyote Kacuaki Vatanabe in dodal, da bodo poskušali ovire obrniti sebi v prid, da bo podjetje prožnejše in močnejše.

Toyota, ki tretjino prodaje ustvari na severnoameriškem trgu, svojo pozornost tako kot drugi avtomobilski proizvajalci postopno preusmerja na Kitajsko in hitro rastoče trge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.