Avto
10 ogledov

23 motoristov je napihalo

Lepo vreme se že pozna na cestah: veliko več je kolesarjev in motoristov. (Foto: Žurnal24 main
Slovenski policisti so v akciji, v kateri so prejšnji konec tedna pod drobnogled vzeli motoriste, ustavili in preverili 1.213 voznikov enoslednih motornih vozil ter 102 kaznovali.

Policisti so odredili 499 preizkusov alkoholiziranosti, 16 strokovnih  pregledov, šest voznikov pa je preizkus odklonilo. V 23 primerih je bil rezultat preizkusa nad dovoljeno mejo.

Glede na podatke iz preteklih nadzorov policisti ugotavljajo, da so najpogostejše kršitve neuporaba varnostnih čelad, prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola in tehnična neustreznost vozil.

Izredni tehnični pregled

Če  policist  ugotovi, da motorno vozilo ni tehnično brezhibno, vozilo tudi izloči  iz prometa. Ob pogojih iz Zakona o motornih vozilih pa lahko odredi tudi  izredni  tehnični  pregled  ali  tehnično  službo. V  času te akcije policisti  niso odredili tehničnega pregleda, so pa v času nadzora izločili osem enoslednih motornih vozil.V  času akcije policisti niso odredili tehničnega pregleda, so pa v času nadzora izločili osem enoslednih motornih vozil.

Če vidite objestneže, pokličite 113

Policiste so v času akcije na drzno vožnjo motoristov opozarjali tudi drugi udeleženci v prometu. Telefonske klice na 113 sprejmejo operaterji na operativno komunikacijskih centrih  po  policijskih  upravah. Če tudi sami vidite nekoga, ki vozi objestno, lahko pokličete na interventno številko. Policisti zatrjujejo, da obvestila  o  kršitvah preverijo in ustrezno ukrepajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.