Avto
46 ogledov

60 let oblikovanja ameriške ikone

Chevrolet corvette
1/3
Chevrolet
Ponos ameriške avtomobilske industrije chevrolet corvette praznuje edinstven mejnik v prihajajočem letu – 60. obletnico.

Corvette je postala slavna zaradi svojega dolgotrajnega uspeha v ameriški kulturi in nenehnega tehničnega izpopolnjevanja. S časom je k njenem uspehu prispevala tudi široka paleta inovativnih funkcij. Primeri iz preteklih desetletij vključujejo pnevmatike s podaljšano mobilnostjo (znane tudi kot praznovozne („run-flat“) pnevmatike, projekcijski prikazovalnik, ki projicira pomembne podatke na vetrobransko steklo neposredno pred voznika ter magnetni selektivni nadzor podvozja, ki omogoča blaženje v realnem času.

Poleg neprestanega tehnološkega napredka se modeli corvette tudi neprestano pojavljajo skupaj s slavnimi igralci in igralkami. Ta trend služi za ponazoritev 60-letnega ljubezenskega razmerja Amerike z ikono med avtomobili. Chevroletov pomen v ameriški kulturni krajini je opazen na ulicah ter v umetnosti in zabavni industriji. Od akcijskih pustolovskih filmov do TV dram, Chevrolet Corvette je sprejela 1.434 glavnih ali stranskih vlog v televizijskih serijah in Hollywoodskih filmih ter se trdno uveljavila v ameriški popularni kulturi.

Spletna stran Internet Movie Cars Database je pripravila seznam najbolj znanih filmov v katerih nastopajo modeli Corvette – kratek izbor vključuje:

Ful gas (1998) – James Carter, zgovoren in smešen detektiv vozi chevrolet corvette letnika 1971.

AVTOMOBILI 2 (2011) – Chevroletov voznik in legenda dirkaške serije NASCAR Jeff Gordon posoja glas liku avtomobila Corvette C6.R z imenom Jeff Gorvette v Disneyevem in Pixarjevem animiranem filmu.

Dva na cesti (1978) – v tem klasičnem poletnem najstniškem filmu se glavni junak poda na lov za ukradenim corvette stingray letnika 1973, ki predstavlja največji predmet poželenja.

Route 66 (1960-1964) – Ikona, ki ostaja zvesta likom na vseh njihovih potovanjih je rdeči kabriolet chevrolet corvette letnika 1960. V prvi sezoni so uporabljali kabriolet letnik 1959, vendar so nato v drugi sezoni prešli na uporabo najnovejšega modela letnik 1960. Ta promocija je povzročila, da se je prodaja modela corvette med prvo sezono podvojila!

Transformerji: Maščevanje padlih (2009) – Privlačno srebrno konceptno vozilo corvette stingray letnika 2009 je nastopalo v vlogi avtobota Sideswipe, ki je bil pomočnik avtobota Optimus Prime, kar je dalo modelu corvette skrivnostno in močno podobo, ki je skoraj »izven tega sveta«.

Glee (2. sezona, 2. epizoda) – Chevrolet corvette grand sport letnika 2011 je nastopila, kot instrument za dokazovanje moči med tekmovanjem Willa Schuesterja in njegovega sovražnika Carla Howella za pozornost prijazne šolske svetovalke Emme Pillsbury. Mogoče so modeli Corvette bolj primerni od glasbe za pridobivanje pozornosti ženske, ki jo ljubiš?

Nova različica modela - Corvette 427 Convertible Collector's Edition

Nova različica modela corvette 427 convertible collector's edition je bila narejena posebej za počastitev šestdesete obletnice tega legendarnega športnega avtomobila. To je najhitrejši kabriolet modela corvette, ki smo jih kdajkoli naredili, in vključuje visokotehnološke funkcije, po katerih je model postal znan.

"Model corvette že skoraj 60 let ponuja napredne funkcije, tehnologije in neverjetno zmogljivost," dodaja izvršni glavni inženir Tadge Juechter, ki je bil odgovoren za nadzor oblikovanja pri novi različici modela.

Pri 60. letih model Corvette še naprej pooseblja tehnološki napredek in slavo v filmski industriji. Za Corvette velja enako, kot za vino, starejša kot je, boljša je! In zgodba še ni končana. Naslednje leto bo mednarodni severnoameriški avtomobilski salon v Detroitu priča uradni predstavitvi težko pričakovanega modela chevrolet corvette C7.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice