Avto
72 ogledov

Nova, že sedma corvetta

Corvette logo Chevrolet
Na avtosalonu v Detroitu v začetku leta 2013 bo Chevrolet predstavil novo generacijo modela corvette.

Chevrolet je potrdil, da bo sedma generacija modela Corvette prvič predstavljena 13. januarja 2013 v Detroitu. V znak začetka odštevanja do predstavitve je Chevrolet predstavil novi logotip v obliki prekrižanih dirkalnih zastavic, ki bo krasil model Corvette letnika 2014.



"Popolnoma nova, že sedma generacija modela Corvette si je zaslužila nov znak", pravi Ed Welburn, podpredsednik globalnega oddelka za oblikovanje pri GM. "Novi logotip v obliki prekrižanih dirkalnih zastavic izraža značaj novega modela Corvette. Zastavici sta bolj sodobnega in tehnološkega videza ter bolj podrobno oblikovani kot prej – izražata obsežno preoblikovanje celotnega vozila."

"Sedma generacija modela Corvette bo gradila na dirkaških uspehih. Z novim modelom Corvette smo si zadali izdelati športni avtomobil, ki se bo po obliki, izpopolnjenosti, učinkovitosti in občutku pri vožnji lahko meril z vsemi svetovnimi znamkami. Zato je novinka popolnoma prenovljena. Od modela C6 je model C7 podedoval samo dva dela – zračni filter za kabino in zadnji zapah odstranljive strehe," dodaja Tadge Juechter, glavni inženir modela Corvette.

Več o sedmi izvedenki športnega modela bo znano v prihodnjih tednih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.