Avto
52503 ogledov

80 evrov za loputanje z vrati avta

Zapiranje vrat avta Profimedia
Novi odlok občinskega sveta je mnoge spravil na noge.

V nemškem mestecu Erdmannhausen z okoli 4.000 prebivalci so sprejeli nenavaden občinski odlok, s katerim želijo doseči, da bi bila njihova tiha soseska še bolj tiha. 

Uredba ureja nepotreben hrup s strani vozil, ki pa so ga občinski svetniki iz mesta v bližini Stuttgarta definirali v zanimive skrajnosti. Tako po odslej v mestu prepovedano puščati vozila s po nepotrebnem prižganimi motorji.

Še bolj izstopa določilo, da je prepovedano preglasno zapirati vrata na vozilih ali garažna vrata. Prebivalci in obiskovalci se morajo izogibati tudi hrupa pri razkladanju ali nakladanju tovora, uporabe koles s pomožnim motorjem po nepotrebnem ali pa trobiti. 

Za kršilce odloke je predvidena kazen 80 evrov, kršitelju pa bi se izdala na podlagi pritožbe in ustreznega postopka.

Erdmannhausen | Avtor: Profimedia Profimedia

Župan mesta priznava, da sicer v mestu že doslej niso imeli pretiranih težav s hrupom, da pa bi z novim odlokom življenje naredili še prijaznejše.  

Vsi nad novim odlokom niso navdušeni in se sprašujejo, v kakšne skrajnosti še lahko gre. Da zaloputneš z vrati avta, je del vsakdanjega hrupa, je po pisanju SWR dejal eden od njih. Za tiste, ki jih motijo tako običajne stvari, predlaga, naj se preselijo na neko samotno izpraznjeno kmetijo.

Drugi pa meni, da je ukvarjanje s takšnimi malenkostmi smešno. "Veliko hrupa za nič," je dodal. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • Skias 11:17 04.julij 2023.

    Zveni noro ampak, ko imaš soseda, ki 4x zapre vrata, ko odhaja, da misliš, da grejo od hiše 4. Enako pri prihodu sproba vsa vrata po vsaj 2x in pride nazaj še 1x preverit ti je pa tudi lušno poslušati ...prikaži več to treskanje z vrati!

  • Lion0077 06:53 04.julij 2023.

    Naj si vsako teslo iz te vasi kupi Teslo in bo šlo vse potihem. Tud sosedovega otroka boš po tihem zbil....... 😡 😡 😡

  • munja 20:57 03.julij 2023.

    Tole je pa že pretiravanje, če je sploh res. Pri novinarjih tega nikoli ne veš.