Avto
1767 ogledov

80 tisoč kilometrov dolga pot se končuje v Sloveniji

1/7
Osebni arhiv
Stefan Krallinger in Melanie Heitmann sta s šotorsko prikolico obkrožila zemeljsko oblo. Ta konec tedna bosta tudi v Sloveniji delila svojo izkušnjo.

V kampu Menina bo ta konec tedna potekal vikend šotorskih prikolic. Spomin na znamenite Brako prikolice je v Sloveniji, pa tudi v večjem delu Evrope živ še danes. A današnje, moderne šotorske prikolice so povsem nekaj drugega. Predvsem glede udobja in enostavnosti uporabe.

Camp-let Avto Ekstremni test šotorskih prikolic

To dobro poznata Avstrijec Stefan Krallinger in Nemka Melanie Heitmann, ki sta jo na poti okoli sveta postavila in razstavila vsaj 1000-krat. Ta konec tedna bosta najbolj znana svetovna popotnika svoj triletni projekt zaključila prav v Sloveniji, v kampu Menina. To bo priložnost, da se morda navdušite nad tovrstnim načinom potovanja in počitnikovanja, saj bo na ogled precej zanimivih šotorskih prikolic. Iz prve roke, od uporabnikov, boste lahko spoznali razliko med njimi, dobili informacije in se mogoče kasneje odločili tudi za nakup.

 | Avtor: Freedom center Freedom center
 | Avtor: Freedom center Freedom center

Potovanje z Rimorjevim avtodomom Kaj smo se naučili? Avto Prvič za volanom avtodoma. Kaj smo se naučili?

Predvsem pa bosta na vprašanja odgovarjala tudi svetovna popotnika, ki vas utegneta navdušiti nad določeno destinacijo, ki sta jo obiskala. In obiskala sta pet celin, 100 držav in s 30 let starim mercedes-benzom 190 s priključeno šotorsko prikolico prevozila več kot 80 tisoč kilometrov.

Šotorska prikolica NI NAM BILO ŽAL Avto Poletje v šotorski prikolici

 | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Morda gre na prvi pogled za malce nenavaden »par«, a kot pravita Melanie in Stefana je kombinacija »vintage« Mercedes-Benza 190 in »mlade« Camp-let šotorske prikolice optimalna. »V svojega oldtimerja sem se zaljubil še v času, ko smo s starimi avtomobili potovali od Pariza do Dakarja in kljub temu, da ima avto že kar nekaj kilometrov za sabo, me še ni pustil na cedilu,« pravi 47-letni Avstrijec, ki odgovarja tudi, zakaj šotorska prikolica?: "Lahka je za vleko, z veliko prostora za vso kamp opremo, hitro postavljena in pripravljena za spanje, kuhanje ali pa samo za počitek v zavetju močnega baldahina po napornem dnevu." S camp-letko sta kampirala v gorah, džungli ali puščavi, v vseh vremenskih okoliščinah in kot pravi, ju še ni razočarala.

 | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Nestcampers Promo Zanimivo Dopustovanje po koroni: avtodom za vsak žep

Njuno potovanje se je začelo v Braziliji, kjer sta se prve štiri tedne potepala naokoli z nahrbtnikom, z avtomobilom in šotorsko prikolico pa sta začela potovanje v Montevideu v Urugvaju, od koder sta nadaljevala pot čez Argentino in Čile. Čez Ande sta prečkala pot v Bolivijo ter nadaljevala v Peru, Srednjo Ameriko, ZDA, Kanado in vse do Aljaske. Od tam sta se preko nacionalnega parka Yellowstone po vzhodni obali zapeljala proti jugu do Floride in nato še nazaj do New Yorka, potem pa še preko Evrope v Afriko in nato v Azijo.

 | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Slavni popotniški par vam bo med druženjem na Menini z veseljem povedal tudi o spoznavanju slavnih ljudi, ki sta jih srečala na svoji poti. Med drugim se je na mercedesa podpisal svetovno znani čarodej David Copperfield, ob obisku Stuttgarta in sedeža Mercedes-Benza pa tudi sam predsednik upravnega odbora Dieter Zetsche. Avto in špotorsko prikolico nameravata prodati na dražbi, izkupiček pa podariti otrokom v dobrodelne namene, a avta na žalost ne boste videli. Zaradi korona krize in zaprtih meja ga bosta spet videla šele julija.

 | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.