Zanimivo
7794 ogledov

Dopustovanje po koroni: avtodom za vsak žep

Nestcampers
1/14
Nest Campers
Po dveh mesecih karantene brez druženja s prijatelji in brez izhodov iz lastne občine, se je svoboda gibanja sprostila.

Morda ste med bolj previdnimi in se boste omejitev še nekaj časa držali, a zagotovo je med vami kdo, ki komaj čaka, da si napolni pljuča s svežim zrakom in razišče skrite in manj skrite kotičke sveta.

Kako bo letos z dopustovanjem, kakšnih oblik potovanj se bomo posluževali v času po koroni?

Najvarnejša oblika počitnikovanj je zagotovo kampiranje z avtodomom. Prostor si namreč delite le s svojimi bljižnimi in si lahko, če se boste tako počutili varneje, od doma prinesete svojo posteljnino, dodatno kamping opremo ter kuhinjske pripomočke.

Nestcampers | Avtor: Nest Campers Nest Campers

V svoji hiši na kolesih si lahko pripravite okusne obroke in se tako izognete večjim množicam v zaprtih prostorih restavracij in hotelov.

Ker se bomo morali ukrepov, kot so: držati distanco pred neznanci, izogibati se množičnih druženj, nositi maske in razkuževati roke, še nekaj časa držati, je potovanje z avtodomom idealna rešitev za dopustovanje v času po karanteni.

Nestcampers | Avtor: Nest Campers Nest Campers
Kot vse kaže bomo letos potovali lokalno.

V času pandemije sta podjetji Nest Campers in Hiša na kolesih združili moči in ustvarili mrežo partnerskih kampov ter lokalnih ponudnikov.

V podporo in povezovanje slovenskega gospodarstva sta podjetji javno pozvali vse slovenske ponudnike, da se vključijo v njihovo mrežo ponudnikov. V juniju 2020 izide knjižica, ki jo bo prejel vsak njihov gost pri prevzemu avtodoma. Knjižica vsebuje več kot 200 različnih ponudnikov in zanimivosti iz vse Slovenije (aktivnosti, ogledi, delavnice, kmečki turizmi, vinske ture,…), kjer bo vsak gost Nest Campers ali Hiše na kolesih prejel popust ali darilce. Knjižica vključuje tudi nasvete domačinov, kjer vam predstavljajo skrite kotičke vseh slovenskih regij.

Hiše na kolesih | Avtor: Hiša na kolesih Hiša na kolesih

Nest Campers in Hiša na kolesih imata skupaj največjo floto avtodomov v Sloveniji! Ponujajo več kot 30 različnih modelov avtodomov, vse od ugodnih mini bivalnikov (za 2 osebi) do nadstandardnih luksuznih avtodomov (za do 6 oseb), cena najema mini bivalnika se začne že pri 39€/dan. Zagotovo boste našli avtodom za vsak žep! V ceno je vključena tudi 24 urna cestna asistenca, prav tako pa vsakega najemnika v avtodomu pričaka tudi paket dobrodošlice.

Nahajajo se blizu letališča Brnik, v času najema avtodoma pa je pri njih možno tudi brezplačno parkiranje osebnega vozila.

Kje v Sloveniji lahko kampiramo?

Divje kampiranje v Sloveniji je uradno prepovedano, obstajajo pa tri različne možnosti za kampiranje: uradni kampi, postajališča za avtodome ter postojanke za avtodome na kmetijah in domačijah. Najboljša aplikacija, ki vam pomaga poiskati primeren kamp ali postajališče za nočitev ali zgolj popoldanski oddih, je park4night.

Nestcampers | Avtor: Nest Campers Nest Campers
Postajališč za avtodome ali tako imenovanih PZA-jev je v Sloveniji že več kot 165 in mreža le teh vztrajno raste. To so postojanke, ki nudijo poceni in varno nočitev vsem avtodomarjem. Včasih pa tam najdete tudi informacijske table, ki vas vabijo na raziskovanje okolice.

Kampiranje na kmetijah in domačijah ponuja edinstveno izkušnjo, saj so ti kampi ponavadi manjši in lahko vzpostavite bolj pristen stik z domačini in si privoščite nakup lokalnih produktov.

Uradni kampi so raztreseni po celi državi. Njihov seznam s cenami, mnenji in usmeritvami najdete tukaj.

Pri Hiši na kolesih in Nestcampers so poleg lokalnih ponudnikov, pripravili tudi mrežo partnerskih kampov, kjer njihovi gostje privarčujejo tudi do 20% na nočitev. V mrežo je vključenih že več kot 50 kampov tako iz Slovenije kot Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije.

Da boste na poti brez skrbi in se boste počutili varne, pri Nest Campers in Hiši na kolesih temeljito skrbijo za čistočo, vsi avtodomi so globinsko očiščeni in dodatno dezinficirani.

Začrtajte pot na zemljevidu in odpeljite gnezda ter hiše na kolesih do vseh skritih kotičkov Slovenije!

Hiše na kolesih | Avtor: Hiša na kolesih Hiša na kolesih