Avto
62 ogledov

Airbus patentiral "panoramska" okna prihodnosti

Airbusov patent novih letal Airbus
Proizvajalec potniških letal Airbus je patentiral visokotehnološka okna letala, ki bodo potnikom omogočala, da se seznanijo z znamenitostmi držav nad katerimi letijo.

Ne gre za prvoaprilsko šalo, saj je bila novica razkrita pred dnevi. Pri francoskem proizvajalcu letal so patent v ZDA prijavili že 19. marca, komentirali pa so ga kot "jutrišnji koncept".

Gre za panoramska okna, ki so hkrati ekrani občutljivi na dotik prstov in omogočajo razširjeno realnost. To pomeni, da bo lahko potnik na letu podoživel vse tisto, kar doživijo turisti, ki v podpalubju ladje uživajo v čarih podvodnega sveta.

Airbusov patent novih letal | Avtor: Airbus Airbus

Čas na letalu bo minil hitreje

Potniki na letalu bodo enostavno, z dotikanjem okna, spoznavali vse znamenitosti, ki so na poti do končne lokacije, imel bodo ključne informacije o vseh državah in mestih nad katerimi letijo. Panoramska okna na letalih bodo večja, kot jih poznamo danes in se bodo raztezala do strehe letal.

Pri Airbusu so želeli narediti nov model letala, ki bo potnikom omogočil uživanje na nebu in ne odštevanje minut in ur do pristanka. Potniki bodo z dotikanjem na ekran upravljali tudi s temperaturo in drugimi ukazi za več udobja.

Velike ekrane bodo namestili v prednjem delu prvega razreda, poslovnega razreda in ekonomskega razreda, ter v zadku, letala, na sredini pa bo bar, v katerem se bodo lahko potniki družili.

Komentarjev 2
  • Papaja Popi 09:43 01.april 2015.

    To bi bilo čudovito.

  • zdrej 09:06 01.april 2015.

    "Ne gre za prvoaprilsko šalo, saj je bila novica razkrita pred dnevi."Zanimivo. Jaz sem pa mislil, da sem tako novico prebral že pred nekaj meseci :-)