Avto
30 ogledov

Akrapović vse pomembnejši med avtomobilisti

Akrapović BMW serija 1 Akrapović/Bor Dobrin
Na avtosalonu v Frankfurtu je pomemben pečat pustila tudi slovenska avtomobilska industrija. Poleg novega twinga, ki ga izdelujejo v Revozu iz Novega mesta in žarometih Helle, ki ima razvojni oddelek tudi v Ljubljani, je pomemben pečat pustilo tudi podjetje Akrapović, ki postaja vse bolj pomembno ime tudi v avtomobilskem svetu.

Na letošnjem avtomobilskem salonu IAA je Akrapovič predstavil razširjeno »aftermarket« ponudbo vrhunskih izpušnih sistemov za športne avtomobile, ki bo tako vključevala tudi izpušne sisteme za BMW Serije 1 M Coupé, ki ga lahko trenutno vidimo in slišimo na varnostnem avtomobilu za dirke Moto GP, Audi R8 5.2 FSI Coupé/Spyder in Lamborghini Gallardo.

Širijo svoje meje
Akrapovič je potrdil, da bo na trg kmalu poslal tudi nove izpušne sisteme za Mercedes-Benz SLS AMG, BMW M5, Porsche 911 (991) Carrera in Porsche Cayenne. V ločeni izjavi za javnost je Akrapovič potrdil, da z vodilnim proizvajalcem športnih avtomobilov ALPINA sodeluje pri izdelavi novega BMW ALPINA B6 Bi-Turbo, ki vključuje Akrapovičev izpušni sistem iz titana kot standardno opremo. To je le eno izmed številnih specializiranih avtomobilskih podjetij in proizvajalcev originalne opreme, s katerimi trenutno sodeluje slovenski proizvajalec izpušnih sistemov in ogljikovih vlaken.

Akrapovič Driving Experience Center v Portimãu | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Novosti v programu
Akrapovič je predstavil nekaj zanimivih novosti v svoji ponudbi dodatne opreme. Predstavljen je bil tudi Akrapovičev Wireless Kit, ki je na voljo za izbrane modele in vozniku omogoča, da med vožnjo nastavi zvok izpuha na svojem športnem avtomobilu. Njihovi zaključki izpušnih sistemov so narejeni iz ogljikovih vlaken in titana.

Predstavili so svojo prvo aplikacijo za iPhone/iPad »Akrapovič performance exhaust systems – Cars«, ki bo kmalu na voljo v spletni trgovini iTunes Store.

Akrapovič je predstavil »aftermarket« izdelke za naslednje modele in znamke:
Abarth: 500, 500C
Audi: R8 5.2 FSI Coupé/Spyder, S5, TTS
BMW: 335i, M3, M6, X5 M, X6 M, X6
Chevrolet Corvette Z06/ZR1
Ferrari 458 Italia
Ford Mustang GT
Mercedes-Benz C 63 AMG
MINI: Cooper S, Cooper S Cabrio, John Cooper Works, John Cooper Works Cabrio
Mitsubishi Lancer Evolution X
Nissan: 370Z, GT-R
Porsche: 911 Carrera/S/GTS (997 DFI), 911 GT2/GT2 RS (997), 911 GT3/RS (997, 997 FL), 911 Turbo (996, 997, 997 FL), Panamera Turbo
Renault: Clio RS
Volkswagen: Scirocco R ,Golf VI GTI

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.