Avto
55674 ogledov

Prodajali rabljeno gorivo, zdaj so povedali, zakaj ga v svoje avte ne bi točili

Policijski čoln Andrej Leban
Policija je dala februarja na prodaj 500 litrov rabljenega dizla po ne ravno nizki ceni. Zdaj so priznali, zakaj ga v svoje avte raje ne bi točili.

Za 500 litrov "že uporabljenega dizelskega goriva iz policijskega čolna" je policija od ponudnika zahtevala najmanj 680 evrov, s tem da bi mogel najbolj ugoden ponudnik za prečrpanje in odvoz goriva poskrbeti sam v skladu s predpisi o prevozu nevarnega blaga. Glede na cene za dizelsko gorivo na črpalkah se je zdela ideja skregana z logiko. Izkazalo se je tudi, da gre za gorivo iz policijskega čolna P-111, ki ga je policija nedavno dokončno upokojila in bo po obnovi zunanjosti postal del stalne zbirke vojaškega muzeja v Pivki.

Takratni komentarji iz javnosti so bili do policijske ideje o prodaji starega goriva zelo neprizanesljivi. Med drugim so se mnogi spraševali, zakaj ga policija ne uporabi sama v lastnih vozil, če verjame, da je še vedno dobre kakovosti.

policijski avtomobil Kdo je tu nor? Avto Naša policija prodaja "rabljeno" gorivo, cena da te kap

policijski čoln P-111 | Avtor: Twitter/PVZ_Pivka Twitter/PVZ_Pivka

Edini je zamudil

Konec marca so se iztekli vsi roki glede prijave in obveščanja morebitnih ponudnikov. Na Ministrstvu za notranje zadeve oziroma z njene službe za nabavo so za Žurnal24 zdaj sporočili, da so za gorivo prejeli le eno ponudbo, pa še tista je bila oddana prepozno in je niso upoštevali. 

Pojasnili so še, zakaj ga raje ne bodo uporabili v policijskih avtomobilih: "Gorivo je bilo izčrpano iz plovila P-111 in se v vozilih policije ne bo uporabilo, saj lahko vsebuje tudi nečistoče. Glede na to, da pravočasno nismo prejeli nobene ponudbe, smo ponovno proučili možnost skladiščenja in porabe goriva. Gorivo bo porabljeno za delovanje agregatov in visokotlačnih čistilnikov."

andrej.leban@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar luckyss
    luckyss 11:22 08.april 2022.

    Hojseki lahko prodajajo "rabljeno" gorivo, prav gotovo pa nimajo rabljene pameti na zalogi...

  • joze95 10:20 08.april 2022.

    Policija ..... samo da ne bi delali. Dokaz lenuhov v policiji. Vsi drugi bi morali biti najugodnejši ponudniki, oni pa bi na vikendih organizirali sindikalne zabave. Lenoba vseh stvari gnusoba.

  • a9e68efe34e5be05967171b921c868fb1defe8c4 09:56 08.april 2022.

    Jaz ga šparam v kantici za Slugo in Koprivca že več kot 6 let,pa nikakor še da porabim.