Avto
53 ogledov

Ali kot voznik poberete dudo otroku v avtu?

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
AMZS je v sodelovanju s priznanim psihologom izr. prof. Matijo Svetino pripravil anketo, v kateri bi radi ugotovili tudi odziv voznika na morebitno nemirnost otrok v avtomobilu … Izpolnite anketo, s pomočjo katere bi lahko izboljšali kulturo pripasovanja in vožnje otrok, s tem pa zmanjšali tragične posledice.

AMZS se je izziva lotil na pobudo mnenj nekaterih njihovih članov, da takrat, ko vozijo otroka, vozijo drugače kot takrat, ko otroka ni v avtomobilu. Da ženske/mame večkrat "asistirajo" otrokom na zadnjih sedežih (pobirajo dude, igrače, čevlje, strežejo hrano, pijačo …) in s tem zanemarjajo - četudi za nekaj sekund - pozornost, ki jo od voznika zahteva cesta, promet okoli, ter se vozniki ali voznice morda tudi zaradi tega kdaj znajdejo v kritični, nevarni situaciji …

Ker tudi na zurnal24.si želimo, da anketa zaokroži čim širše, vas naprošamo, če si lahko vzamete nekaj minut časa in s klikom na povezavo do ankete omogočite pridobitev rezultatov, ki bodo v v prid voznikom ter v dobro varnosti in vozniške kulture.

Komentarjev 1
  • eosss 09:19 20.avgust 2015.

    Uredništvo prosim popravite link do ankete, ker je napačen in ne deluje...