Avto
403 ogledov

Še nimate naložene aplikacije Prva pomoč?

Prva pomoč Telekom Slovenija/Google Play
Nesreča nas skoraj vedno preseneti. Zato ne izgubljajte časa s posedanjem pred televizijo, temveč izkoristite čas z udeležbo na osnovnem tečaju prve pomoči. Vaše kratkočasenje po spletnih brskalnikih pa lahko zamenjate z pregledovanjem brezplačne aplikacije Prva pomoč.

Na žalost se večina ljudi s teoretičnim znanjem o nudenju prve pomoči sreča le nekajkrat v življenju, še najpogosteje ob tečaju, ki je pogoj za opravljanje vozniškega izpita. A nato z leti in brez stalnega obnovljanja znanja ter vaj vso to znanje izpuhteva, medtem ko nesreča nikoli ne počiva. 

Veste, da se najpomembnejši povoj v avtomobilskem kompletu prve pomoči nahaja v neprozornem ovitku? Veste, kaj morate nujno storiti pri hudo opečenem, preden ga ogrnete z alufolijo? Ali kako pravilno postopati, če se vaš bližnji prične dušiti?

Odgovori so preprosti, a le, če jih poznate. In vendarle lahko nekomu, morda celo vam, rešijo življenje ali pa preprečijo večje zdravstvene zaplete. Ustrezna prva pomoč dokazano zmanjšuje število in trajanje hospitalizacij.

V namen obnove znanja o nudenju pomoči ob nesrečah je za pametne telefone že več let na voljo aplikacija Prva pomoč, pri nastanku katere sta sodelovala Rdeči križ Slovenije in Telekom Slovenije ob pomoči UKC Ljubljana, Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru.

Aplikacija nudi pomoč uporabnikom za učinkovito nudenje prve pomoči v primeru nastanka poškodb in najpogostejših nenadnih obolenj. V besedilni, slikovni in video obliki so na razumljiv način prikazani temeljne vsebine in napotki za prvo pomoč, namenjenih tako splošni javnosti kot tudi različnim skupinam in organizacijam.

Kljub enostavni rabi pa so z aplikacijo v tistih kritičnih trenutkih ne boste mogli pomagati. Zato je zelo pomembno, da osnovno znanje o prvi pomoči utrjujete že prej, denimo z brskanjem po aplikaciji med vožnjo z avtobusom, čakanjem v čakalnici, odmorom ... 

Še veliko več boste to soboto izvedeli v Celju!

O nudenju prve pomoči boste veliko spoznali tudi na Dnevih za varen avto. Začenjamo že to soboto, 1. 10. v Celju, ko bodo lahko obiskovalci na parkirišču pred centrom Tuša med 10. in 15. uro iz prve roke lahko izkusili tudi tehnologijo samodejnega zaviranja v modernih avtomobilih, pa spoznali, kako enostavno je odpravljanje poškodb na avtomobilskih steklih, lahko pa bodo tudi obnovili svoje znanje v teoretičnem in praktičnem znanju vožnje. Vabljeni!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.