Avto
6871 ogledov

Audi prenovil svojega dragulja

Prenovljeni audi A8
1/21
Audi
Pri Audiju so primerno osvežili četrto generacija svojega paradnega konja A8/S8.

V skladu s trendom in povpraševanjem v Ingolstadtu ostajajo zvesti ponudbi limuzin najvišjega razreda z najbolj luksuznim modelom A8 na čelu, ki so ga zdaj posodobili.

Prenovljeni audi A8 | Avtor: Audi Audi

Audi Skysphere koncept Video pove, zakaj Avto Ves avtomobilski svet govori o Audijevem dvojnem avtu

Prenovljeno zunanjost odlikuje še večja in širša enodelna mreža hladilnika, na kateri je še več kroma. Nekoliko drugačne so odprtine odbijačev, nova so ohišja luči, opremljena z najsodobnejšo matrično tehnologijo. Nova je tudi grafika v ohišjih zadnjih digitalnih OLED luči, A8 pa je prvič na voljo v kombinaciji s karoserijskimi elementi, ki so značilni za paket opreme S Line. Prenovo zaokroža devet novih karoserijskih barv.

Prenovljeni audi A8 | Avtor: Audi Audi

Audi grandsphere koncept Razkrit Avto Razkritje: Novi audiji bodo povsem drugačni

Veliko razvajanja

Spremembe so se zgodile tudi v kabini, ki prinaša vrhunske materiale, A8 pa je na voljo z najnovejšo različico Audijeve digitalne instrumentne plošče (Audi Virtual Cockpit) z dvema zaslonoma za sopotnika na zadnji konzoli, 10,1-palčne digitalne instrumentne plošče, opcijskega head-up zaslona in 8,6-palčnega zaslona na dotik, ki vključuje Audijev najnovejši infotainment sistem MIB3. Različica s še večjo medosno razdaljo (A8 L) ima še več prostora za noge potnikov zadaj, vključno s sprostitvenim sedežem s številnimi nastavitvami za večje udobje. Oprema lahko vključuje tudi štiripodročno deluxe avtomatsko klimatsko napravo, ionizator in dišave ter predal med zadnjima sedežema.

Prenovljeni audi A8 | Avtor: Audi Audi

predstavitev Audi Q4 e-tron Novo pri nas Avto Audi k nam končno pripeljal svoj najcenejši električni SUV

Prenovljenega A8 poganjajo znani trilitrski in 4,0-litrski turbobencinski motor s šestimi in osmimi valji, z močjo od 253 kW do 343 kW (460 KM), pri čemer jim pomaga blaga in priključno-hibridna tehnologija. V ponudbi ostaja trilitrski turbodizelski motor V6 213 kW (286 KM). Za prenos moči na obe osi (quattro) v vseh različicah skrbi 8-stopenjski samodejni menjalnik.

Prenovljeni audi A8 | Avtor: Audi Audi

Audi e-tron GT Test Avto Test: Audijev tehnološki biser nikogar ni pustil hladnega

Vzporedno s standardnim modelom je bila podobno osvežena tudi najbolj zmogljiva različica za oznako S8, ki jo poganja 4,0-litrski V8 biturbo motor, ki razvije 425 kW (571 KM).

Osnovni model bo v Nemčiji stal 99.500 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.