Avto
2269 ogledov

Audi SQ8 je najnovejši politično nekorekten avto

Audi SQ8
1/7
Audi
Radi imamo brutalno, premium, suvovsko. Zato so pri Audiju ustvarili še model SQ8 TDI.

Saj smo vedeli, da bo prej ali slej prišla še najbolj športna izvedenka suvo-kupejevskega modela Q8.

Novi SQ8 ima vgrajen stari dobri bi-turbo V8 dizel s 320 kW (435 KM) in 900 Nm navora. Ta je skoraj v celoti na voljo pri vsega 1.000 vrtljajih, med drugim namreč SQ8 uporablja električno gnani turbini in sistem mehkega hibrida s starter generatorjem. Suvovsko gmoto takšen pogon spravi do prvih 100 km/h že po 4,8 sekunde, hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h.

Audi SQ8 | Avtor: Audi Audi
Audi SQ8 | Avtor: Audi Audi

SQ8 na zunaj ne bo težko prepoznati in ga pravilno umestiti v rodoslovno drevo Audija. Že tako atraktivna oblika modela Q8 je bila še dodatno nadgrajena z raznimi dodatki po meri črke S. Med drugim ima zadaj značilne štiri cevi. Tudi notranji prestiž je pridobil veliko športnega pridiha. 

Standardno je prilagodljivo podvozje, kot dodatek pa je na seznamu štirikolesni volan, ki je lahko tudi del doplačljivega paketa naprednega podvozja, ki vsebuje športni diferencial in aktivne roll-bare. 

Audi SQ8 | Avtor: Audi Audi

Za tiste, ki se ne bi želeli odpovedati suvu, športnosti in luksuzu, pa si potolažili vest glede podobno zmogljivega pogona, ima Audi že nekaj časa rešitev v električnem modelu e-tron - 300 kW in 5,7 sekunde do 100 km/h.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2