Avto
68 ogledov

Avtomobili Schwarzeneggerja, papeža in Jamesa Bonda na prodaj

Unimog Arnolda Schwarzeneggerja
1/4
Žurnal24 main
Trenutno se na spletu prodaja zmogljivo terensko vozilo Arnolda Schwarzeneggerja, na dražbi pa bodo prodajali vozilo Jamesa Bonda aston martin DB10 in fiat 500L, s katerim se je med obiskom v Philadelphiji v ZDA prevažal papež Frančišek.

Če ste eden tistih, ki ima doma videokasete z vsemi filmi avstrijskega mišičnjaka Arnolda Schwarzeneggerja, bi vas utegnila zanimati novica, da se na eBayju prodaja zmogljivo terensko vozilo unimog, ki je bilo nekdaj last "Terminatorja." Vozilo prodaja Texas Direct Auto, zanj pa pričakujejo plačilo v višini 325.000 evrov.

Visoko ceno gre pripisati tudi temu, da gre za zelo dobro ohranjeno, unikatno vozilo, ki ima prevoženih zgolj 3.000 kilometrov. Unimog poganja 6,4-litrski turbo dizelski motor, ki je kombiniran s polsamodejnim menjalnikom. Opremljen je s sistemom samodejnega uravnavanja tlaka v pnevmatikah, zračnim vzmetenjem in električnim vitlom. Za poseben izgled poskrbijo večja, 22-palčna platišča in terenske pnevmatike, cesto pa dodatno osvetljujejo Hellini reflektorji. Vozilo ima vgrajeno kamero za pomoč pri vzvratni vožnji in zmogljiv audio sistem pod katerega se podpisuje Blaukpunt. Pika na i je podpis Arnolda Schwarzeneggerja na armaturni plošči.

Fiat 500L za vsaj 28 tisoč evrov

Mali črni fiat 500L, s katerim se je papež Frančišek ob obisku ZDA vozil po ulicah Philadelphije, bodo kmalu prodajali na dražbi. Avtomobil, ki ga je papež izbral kot simbol odrekanja luksuza, bodo prodajali za izklicno ceno 28 tisoč evrov. Prihodke bodo namenili v dobrodelne namene, in sicer za potrebe nadškofije v Philadelphiji.

Papež Frančišek v fiatu 500L ob obisku ZDA | Avtor: EPA EPA


Fiat 500L je bil eden od šestih avtomobilov, ki jih je papež uporabljal ob obisku Philadelphije, Washingtona in New Yorka. "Zanimanje bo velikansko. Težko je oceniti, kakšna bo njegova končna cena," je dejal Max Spann, lastnik istoimenske dražbene hiše.

Na prodaj tudi aston martin DB10 Jamesa Bonda

Aston Martin DB10, prvi Astonov model razvit izključno za potrebe popularne filmske uspešnice o tajnem agentu Jamesu Bondu, bodo poleti ponudili na dobrodelni dražbi. Izklicna cena bo 1,3 milijona evrov. Prvi in verjetno edini primerek iz filma Spectre je odličen zbirateljski primerek, ponudba pa vključuje tudi posebno ploščico s podpisom glavnega junaka filma Daniela Craiga.

Aston Martin DB10 | Avtor: EPA EPA


DB10 poganja 4,7-litrski V8 motor, ki je povezan s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Pospešek od 0 do 100 km/h je manj kot pet sekund, najvišja hitrost je višja od 305 km/h. Aston Martin je proizvedel le 10 primerkov, dva so privarčevali za kasnejšo promocijo. Prihodek od dražbe bodo donirali humanitarni organizaciji Zdravniki brez meja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.