Avto
73 ogledov

Avtomobilska erotika

Alfa Romeo 4C
1/6
Alfa Romeo
Končno! Alfa Romeo je na spletu pokazala prve uradne fotografije serijskega primerka novega modela 4C, ki ga bo javnosti prvič razkrila čez manj kot mesec dni na avtosalonu v Ženevi.

Zaenkrat so Italijani razkrili le fotografije zunanjosti, notranjost dvosedežnega novinca pa je še zavita v tančico skrivnosti.

Pri Alfi Romeo so 4C v konceptni obliki predstavili prav v Ženevi pred dvema letoma. Športni dvosed s sredinsko nameščenim pogonskim agregatom in pogonom na zadnji par koles stavi na izjemne vozne sposobnosti, hvalevredno pa se oblikovno od koncepta ne razlikuje veliko.

Za pogon skrbi 1,75-litrski štirivaljni turbobencinski motor, podatkov o moči pa Italijani ne izdajajo. Neuradno naj bi premogel med 237 in 266 konjskim moči, kar ustreza podatkom, da premore eno konjsko moč na štiri kilograme teže vozila. Tehnične podrobnosti sicer še niso razkrite, naj pa bi bil serijski model za 100 kilogramov težji od koncepta, ki so mu namerili vsega 850 kilogramov.

Moč se bo na cesto prenašala preko alfinega TCT menjalnika z dvojno sklopko. Inženirji niso pozabili niti na znani alfin DNA sistem (s štirimi nastavitvami načina vožnje - Dynamic, Natural, All Weather in Race).

Novinec v dolžino meri nekaj manj kot štiri metre, v širino 200 centimetrov, v višino 118 centimetrov, medosna razdalja meri 240 centimetrov. 4C bodo proizvajali v Maseratijevi tovarni v Modeni. Več podrobnosti sledi v prihodnjih tednih.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.