Avto
17 ogledov

Alfa Romeo ne bo šla v nemške roke

Alfa romeo giulietta Gregor Prebil
Prvi mož Fiata Sergio Marchionne je zanikal možnost prodaje družbe Alfa Romeo, ki je del skupine Fiat. Namiguje se namreč, da si znamko želi nemški Volkswagen.

Sergio Marchionne je dejal, da je sodelovanje s Volkswagnom dobrodošlo, a prodaja ne pride v poštev.

"Alfe Romeo ne bomo prodali, vendar to ne pomeni, da Volkswagen kot proizvajalec v Italiji ni dobrodošel. Kar se mene tiče, je Volkswagnov obrat v Italiji dobrodošel," je Marchionne povedal v nekem nagovoru v Torinu.

Nemški tednik Focus je v najnovejši izdaji poročal, da bi se Volkswagen lahko zanimal za Alfo Romeo. Predstavniki nemškega proizvajalca naj bi tudi obiskali obrate v Mirafioriju, Cassiniju, Melfiju in Pomiglianu.

Marchionne je potrdil, da bo Fiat kljub precejšnjemu padcu prodaje v Evropi ostal v Italiji in ob razcvetu na trgih investiral tudi v nove modele.

"Kot največje zasebno podjetje bomo prispevali k reševanju problemov v državi," je zagotovil prvi mož Fiata, ob tem pa dodal, da mora svoj del pri odstranjevanju ovir na poti k vnovični rasti gospodarstva prispevati tudi vlada.

Fiat namerava do konca leta ustvariti več kot 77 milijard evrov prihodkov od prodaje in čisti dobiček v višini od 1,2 do 1,5 milijarde evrov. "Fiat je v celoti zdravo podjetje in v odlični kondiciji," je zagotovil Marchionne.

Italijanski premier Mario Monti je pred tem dejal, da predstavniki Fiata na pogovorih z vlado minuli konec tedna niso zaprosili za državno pomoč. "Niso zaprosili za finančno pomoč in tudi če bi, je ne bi odobrili," je bil jasen Monti.

Komentarjev 1
  • puys 08:14 26.september 2012.

    Škoda. Alfa je edini dober italijanski avto in bi lepo pasal k odlični nemški družbi :)