Avto
2 ogledov

Avtomobilska prihodnost v ZDA

Smorvette – za tiste, ki se v največji krizi ne nameravajo odreči ameriški legen
1/7
Žurnal24 main
Downsizingmanija je zajela tudi ZDA. Zdaj je moderno malo in varčno in ne veliko in požrešno. Govorimo seveda o avtomobilih, ki jih predstavljamo na šaljiv način.

ZDA so svojo svobodo svetu razkazovale tudi preko avtomobilov. Na ameriških cestah ne morete spregledati ogromnih cestnih križark, ki bi težko vozile po evropskih cestah. Avtomobile ob velikih dimenzijah najbolje označuje velika poraba goriva. Kriza, ki je zajela svet, se odraža tudi na ameriškem načinu življenja na štirih kolesih. Če so še pred desetletjem v ZDA kar v 95 odstotkih poganjali bencinski motorji, so danes dizelski zastopani že v več kot tretjini primerov. Prisotnost dizlov je le začetek erozije ameriških sanj na kolesih. Kolaps ameriške avtomobilske industrije je proizvajalce in tudi kupce prisilil, da spremenijo svoje dosedanje navade glede prevoza. Downsizingmanija je zajela ZDA, varčni avtomobili z manjšimi in ekološkimi motorji pa so postali imperativ. Za ameriškega voznika sta obilje in brezmejna potrošnja goriva daljna preteklost. Prva in edina realna rešitev v praksi so v ZDA trenutno majhni evropski avtomobili, kot je smart, ki je v ZDA razprodan. Američani so na smešen način pogledali, kaj prinaša bližnja prihodnost. Oglejte si jo v fotogaleriji zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.