Avto
23 ogledov

Avtomobilske novosti 2013

Opel adam
1/40
Opel
2013. Avtomobilskih novosti veliko, a manj pomembnih modelov kot v 2012.

Avtomobili. Leto 2012 je v zadnjem četrtletju ponudilo za slovenski trg najpomembnejša modela renault clia in volkswagen golfa, na katera avtomobilski znamki – tudi s prihodom karavanskih različic – v letu 2013 polagata največje upe.

Renault bo poleg grandtoura ponudil clia v športni preobleki RS, ki ga ne bo več poganjal dvolitrski atmosferski, temveč 1,6-litrski turbobencinski agregat s 147 kilovati moči (200 KM).

Auris, adam, leon, 308, mazda 6

Opel bo leto odprl s premium malčkom adamom, ki ga po želji kupcev na stropu notranjosti osvetljuje “zvezdnato nebo” – 64 LED-diod, kar najdemo le še v luksuznih rolls-royceih. Že januarja prihaja nova generacija mazde 6 z zdaj že prepoznavno tehnologijo Skyactiv. “Pozabljeni” seat bo prihodnost reševal z novim leonom, ki si platformo deli z novim golfom, njegov adut pa naj bi bila za skoraj desetino nižja cena. Januar bo zaznamoval tudi novi toyota auris, ki so ga Japonci zaradi želje, da bi ga vzljubili dinamične vožnje željni Evropejci, obrnili na glavo. Proti koncu leta mu bo konkuriral novi peugeot 308. Prav tako Peugeot bo sredi leta k nam pripeljal povsem novi model 2008, ki bo na trgu konkuriral opel mokki in nissan juku.

Avtomobilske novosti 2013 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Najbolj luksuzna zvezda

Med najpomembnejše novosti uvrščamo tretjo generacijo škoda octavie, ki bo končno do zob oborožena s tehnološkimi novostmi. V drugi polovici leta k nam končno prihaja električni nissan leaf, svetovni avtomobil prejšnjega leta, ljubitelji premium vozil pa bodo dočakali najbolj luksuznega mercedes-benza razreda S, za obliko katerega je zadolžen slovenski oblikovalec Robert Lešnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.