Avto
35 ogledov

Avtomobilski dan posvečen ženskam

Avtomobilistični SPA
1/19
Organizator
AMZS že tradicionalno zadnjo soboto v marcu pripravlja avtomobilsko razvajanje za ženske. V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem bodo že peto leto zapored brezplačno odprli vrata za vse članice AMZS in voznice, ki jim je skupno izboljšati varnost v prometu.


Tudi letošnji dogodek bo minil v znamenju druženja in spoznavanja z vrlinami varne vožnje, tako v teoriji, kot na poligonu varne vožnje. Voznice bodo lahko s pomočjo inštruktorjev preizkusile najsodobnejši poligon v Sloveniji, na sproščen način preverile in izpilile svoje vozniško znanje v varni, varčni in terenski vožnji, organizirana bo tudi adrenalinska vožnja na stezi za karting.

"Ženska v sedlu“

Dogodek opozarja na večjo vlogo voznic v prometu. Letošnja tema okrogle mize, ki jo bo vodil generalni sekretar AMZS Robert Štaba, in na kateri bosta med drugim spregovorili Lucija Sajevec, nova direktorica AMZS d. d. , in nekdanja ljubljanska županja Vika Potočnik, bo "Ženska v sedlu." - ženske o vsakodnevnih, posebnih življenjskih in poklicnih situacijah, ko zajamejo sapo in sprejmejo izziv.

Na okroglo mizo je povabljena tudi šefinja državnega Protokola RS Ksenija Benedetti.

Poleg spoznavanja področja prometne varnosti, pa se bodo ženske na Vranskem lahko prepustile razvajanju strokovnjakov s področja zdravja, mode in lepote. Organiziran bo modni bazar, organizator za vse udeležence pripravlja posebno presenečenje. Poskrbljeno bo tudi za varstvo najmlajših, v sklopu katerega se bodo tudi sami lahko preizkusili v osnovah vožnje z električnimi avtomobilčki in trial motorji.

Dogodek bo povezoval David Urankar, televizijski in radijski voditelj, nekdanji slovenski reprezentant v atletiki in prvi slovenski voznik boba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.