Avto
97 ogledov

Avtonomna vozila bodo izkoriščali za seks

Ženska v avtu Profimedias
Avtonomna vozila, ko vozniku velik del poti ne bo več potrebno aktivno upravljati avta, bodo prinesla s seboj nepričakovane posledice - v avtih bodo med drugim veliko pogostejši tesni telesni stiki.

Kanadski center za avtomatska vozila je v študij posledic uvajanja avtonomnih vozil na cestah ocenjeval, kakšne prilagoditve bodo potrebne ob pojavu novih varnostnih in tehničnih vidikov, ki jih bo s seboj pripeljal nov tip vozil na cestah. 

Barrie Kirk, raziskovalec pri omenjenem centru, je prepričan, da bo v avtomobilih veliko pogosteje prihajalo do spolnih odnosov kot doslej.

"To je zgolj ena od številnih stvari, ki jih bodo ljudje počeli, a bo lahko resno vplivala na njihovo zmožnost, da bodo pravočasno reagirali, če bi šlo med vožnjo kaj narobe in bi avto od voznika zahteval, naj znova prevzame kontrolo."

"Vozniki precenjujejo zmogljivosti avtomatike in bodo zato takoj, ko bodo vključili avtopilota, prenehali posvečati pozornost cesti," v poročilu za kanadskega transportnega ministra Marca Garneuja opozarja Kirk.

Do sprva zaupnega poročila se je tamkajšnja tiskovna agencija The Canadian Press dokopala na podlagi zakona o dostopu do informacij javnega značaja, poroča Daily Mail. 

Strokovnjaki v Kanadi predlagajo, da bi moralo imeti avtonomno vozilo dodan nekakšen sistem za odziv v sili v tistih primerih, ko voznik ne bi pravočasno znova prevzel krmila v svoje roke.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.