Avto
6 ogledov

Avtosalon bo na vsaki dve leti

Celje se je glede sejma izkazalo za prijaznejše mesto od Ljubljane. Sejem naj bi Žurnal24 main
S tem ko Slovenija nekaj let ni imela na koledarju pravega avtomobilskega salona, je, po besedah uvoznikov, veliko izgubila.

Veliko težje bo popraviti vtis, ki smo ga pustili pri proizvajalcih. Priložnost za prvi popravni izpit bomo imeli že prihodnje leto na avtosalonu v Celju.

Celje znova pred Ljubljano
Salon naj bi postal stalnica, a bo bienalen in se bo izmenjeval s hrvaškim avtosalonom v Zagrebu. "Podroben pregled dokumentacije razpisa za izvedbo avtomobilske razstave med Gospodarskim razstaviščem Ljubljana in Celjskim sejmom je pokazal, da boljše razmere, zadostne kapacitete ter več razumevanja za obiskovalce in razstavljalce ponuja zadnji," je na vprašanje, zakaj bo prizorišče sejma znova v Celju in ne v Ljubljani, odgovoril predsednik sekcije za osebna motorna vozila Bogdan Žvanut. "Kateri uvozniki bodo na sejmu sodelovali, za zdaj še ni jasno, glede na interes v predprijavah pa lahko pričakujemo, da bo navzočih vsaj 90 odstotkov uvoznikov," je še povedal Žvanut.

V desetih dneh tretjina prodaje
"Pri sekciji za osebna motorna vozila razmišljamo, da bi bil sejem na začetku bolj komercialno usmerjen, saj imamo tri mednarodne salone, kjer so predstavljene vse novosti. Zato se bomo po vzoru Luksemburga osredotočili na komercialno obarvan salon, kjer v dveh tednih prodajo okoli tretjino vozil na letni ravni," je povedal Štefan Vöröš, direktor podjetja AC-Intercar.

Pogovor z Bogdanom Žvanutom, predsednikom sekcije za osebna vozila:
Zakaj bo salon znova v Celju?
Čeprav se je v Ljubljani od zadnje prireditve leta 2003 marsikaj bistveno spremenilo, je eden od glavnih problemov pomanjkanje parkirnega prostora za obiskovalce. Dobrodošel bi bil tudi poligon za terenska vozila.

Koliko obiskovalcev načrtujete?
Skupnih razstavnih površin bo 11 tisoč kvadratnih metrov. Pričakujemo sto tisoč obiskovalcev. Bistvena razlika je, da bo trajal kar deset dni.

Bogdan Žvanut. © Saša Despot

 
Katere bodo poglavitne novosti, ki jih bo mogoče videti?
Za kakršnekoli napovedi je še prezgodaj. Prav gotovo pa bodo na ogled vsi najnovejši modeli, tudi tisti, ki jih proizvajalci še niso predstavili in bodo luč sveta ugledali šele prihodnje leto.

Na čem bo poudarek?
Najverjetneje bosta v ospredju varovanje okolja in gospodarnost. Pričakujemo tudi kakšen koncept.

Ste s prireditelji zagrebškega salona že dogovorjeni?
Posebnega dogovora s prireditelji zagrebškega salona ni. Načrtovano pa je, da se oba salona izmenjujeta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.