Avto
71 ogledov

Kaj si lahko pogledate na 24. avtomobilskem salonu Slovenije?

Avtomobilski salon v Ženevi Saša Despot
Po 10 letih v Slovenijo, po 16 letih pa v Ljubljano na Gospodarsko razstavišče, se je vrnil avtomobilski salon. 24. Avtomobilski salon Slovenije bo odprt od 27. marca do 2. aprila. To je manj kot mesec dni po tem, ko smo obiskali najbolj pomemben avtomobilski salon v tem letnem času v Ženevi. Kar nekaj novosti, predstavljenih v Švici, je na ogled tudi v Ljubljani.

Mercedes

Izdelovalec premium vozil iz Stuttgarta je v Ljubljano pripeljal prenovljenega križanca GLA in novi kupe razreda E kot tudi njegovo izpeljanko z izrazitimi potezami športnega terenskega vozila, model razreda E all terrain. Ena od poslastic avtomobilskega salona je razstavljena prav na Mercedesovem prostoru, to je eno najbolj luksuznih in športnih vozil, ki se na naših cestah vidi le poredko, AMG GT R.

Opel

V središču pozornosti na Oplovem razstavnem prostoru je nova generacija insignie, ki smo jo pobliže spoznali na avtomobilskem salonu v Ženevi. Na ogled bo v limuzinski različici grand sport. Opel bo razstavil celotno paleto svojih modelov od adama do zafire in gospodarskega vozila movano, razstavljen je tudi dirkalni adam R2 Tima Novaka. Glavni magnet za obiskovalce je konceptno vozilo opel GT concept, ki so ga prvič pokazali lani v Ženevi. Nemci z njim predstavljajo trend prihodnjega razvoja znamke in prikazuje oblikovalsko filozofijo Oplovih prihodnjih modelov.



Renault in Dacia

Pri Renaultu so na slovenski avtomobilski salon iz Ženeve pripeljali tri vroče novosti: prenovljeni renault captur, renault koleos in dacia logan MCV stepway. Prvič je s svojimi gumami na slovenska tla zapeljal ekskluzivni dirkalnik R.S. 01. Kako izgleda najbolj radikalni renaulta vseh časov - model R.S.01, si lahko pogledate v naši reportaži. Vanj smo se usedli in z njim popeljali na dirkališču Red Bull Ring v Zeltwegu.



Nissan

Na razstavnem prostoru je prvič v Sloveniji predstavljena nova generacija nissan micre. Poleg micre so na ogled še crossoverji juke, qashqai in x-trail, od lahkih gospodarskih vozil se predstavljata Navara in NV200 v kombi in furgon različici. Od športnih vozil je na ogled atraktivni nissan GTR.



Ford

Iz Ženeve je Ford v Slovenijo pripeljal novo ford fiesto v prestižni izvedenki vignale. Program vignale so predstavili tudi na svojem najbolj prestižnem športnem terencu edge, premierno pa je predstavljen še mali KA+. Pri Fordu so "popihali" na dušo navdušencem nad športnimi vozili, saj dali poseben poudarek programu Ford performance, kjer lahko obiskovalci začutijo focus RS in se podajo na virtualno potovanje s Kenom Blockom. Pripeljali so še mustanga, fastback in kabriolet. razstavljena so tudi gospodarska vozila, obiskovalce pa bodo prišli pozdraviti slovenski športni "junaki zime".



Peugeot

Francozi so premierno na slovenskih tleh predstavili novo generacijo modela 5008, ki je po novem SUV in nič več klasični enoprostorec, ponuja pa prevoz do sedmim osebam. Premierno so predstavili v Sloveniji sestavljeni dirkalnik Peugeot 208 R5 T16, ki ga bo v letošnji sezoni vozil reli voznik Rok Turk.



Citroën

Na prihajajočem se avtomobilskem salonu so prvič slovenski javnosti predstavili novo Citroënovo vozilo C elysee, videti je možno celotno paleto modelov z dvojno puščico.



Mazda

Glavna novost, ki so jo predstavili pri Mazdi je dvosedežni roadster mx-5 v različici s trdo pomično streho. Na ogled so tudi vse ostale novosti, od mazde 2 do mazde 6 in tudi križanci.



Suzuki

Japonski Suzuki je po premieri v Ženevi tudi k nam pripeljal novo generacijo swifta. Predstavili so tudi novega ignisa in še en motocikel.



Toyota in Lexus

Toyota je manj kot mesec dni po premieri na ženevskem avtomobilskem salonu tudi pri nas pokazala temeljito prenovljenega yarisa. Na Lexusovem razstavnem prostoru je atraktivni športni kupe RC, predstavili so tudi prenovljenega IS. Pri Toyoti, kot pravijo sami, poudarjajo tisto, v čemer so vodilni, to so hibridna vozila. Pripravljajo tudi ob-avtomobilske vsebine, ki znajo zanimati obiskovalce.



Porsche

Na Porschejevem razstavnem prostoru sta športna terenca macan in cayenn, nova panamera in tudi 911. Natančneje 911 carrera 4 GTS, ki smo jo spoznali v Ženevi, pa panamera 4S diesel, macan S diesel in cayenne diesel platinum edition.



Hyundai

Razstavljena je celotna paleta Hyundaijevih vozil, vključujoč letos predstavljene novosti ioniq hibrid in electric ter i30 nove generacije. Posebna pozornost je na premierni prestavitvi novega karavana različice i30 wagon, ki je svetovno premiero doživel na letošnjem ženevskem avtosalonu, na slovensko tržišče pa predvidoma prihaja septembra. Popihali so na dušo tudi vsem navdušencem nad relijem.

Volkswagen

Volkswagen je ženevske premiere preselil v Slovenijo. Glavne razstavne novosti so tiguan allspace, gre za podaljšano različico tiguana s sedmimi sedeži. Prva novost je nova kupejevska limuzina arteon, ki napoveduje nov dizajn volkswagnov. Predstavljen je novi e-Golf z dosegom do 300 kilometrov, priključni hibrid passat GTE in konceptno vozilo budd-e, ki predstavlja prihodnost električnih vozil z dosegom več kot 500 kilometrov. Predstavljena so tudi gospodarska vozila: novi crafter, transporter, caddy in amarok aventura z zmogljivim motorjem V6.



Audi

Na 24. Avtomobilskem salonu Slovenije je Audi predstavil novosti v svojih najzmogljivejših modelskih izvedbah: R8 spyder, SQ7, novo generacijo Q5, Q2, karavanski A6 avant competition, S5 sportback, A4 allroad in limuziski A3.



Seat

Slovenci smo med prvimi v živo videli novo generacijo ibize. Na ogled je športni terenec ateca xcellence, pa seat leon cupra, leon ST xcellence, mii in družinska alhambra.



Na Škodinem razstavnem prostoru je na ogled prenovljena octavia, tudi v različicah RS in scout. Ostalo paleto razstavljenih modelov sestavljajo kodiaq, superb sportline, superb combi z opremo L&K ter fabia in rapid spaceback v izvedbi monte carlo.

BMW in Mini

BMW Group Slovenija na salonu ne sodeluje, zato pa sta prisotna njihov finančni partner GB Leasing d.o.o. ter pooblaščeni prodajalec in serviser Avto Aktiv. V okviru tega sta razstavljena novi BMW serije 5 in BMW 225xe iPerformance, kot tudi novi countryman in 3-vratni mini john cooper works.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.