Avto
502 ogledov

Banalen razlog, zakaj je hkrati pokleknilo 12 tovarn velikana

Toyota, proizvodnja avtov Profimedia
Pri Toyoti so razkrili, da je bila celodnevna prekinitev dela njenih japonskih tovarnah, ki jih je stala milijone, posledica pomanjkanja prostora na računalniškem disku.

Toyota je morala 29. avgusta prekiniti delo v kar 12 od 14 njenih tovarn na Japonskem. Obnemelo je več kot 50 linij za proizvodnjo vozil in delov.

Po enem dnevu so proizvodnjo končno spet zagnali. Toyota je v sporočilu za javnost pojasnila, da ni šlo za kibernetski napad, temveč je vse skupaj posledica pomanjkanja prostora za shranjevanje podatkov na njenih osrednjih strežnikih. 

Serverji | Avtor: Profimedias Profimedias

Na nekaterih strežnikih, na katerih obdelujejo podatke za naročilo rezervnih delov, so potekala vzdrževalna dela, med katerimi so na novo organizirali podatke. Po njihovem zaključku pa so strežniki odpovedali, saj je zaradi velike količine podatkov zmanjkalo prostora na disku, poroča Data Center Dynamics. Ob tem je zaradi istega razloga odpovedal tudi rezervni sistem.

Inženirjem enega največjih proizvajalcev vozil na svetu je uspelo sistem usposobiti za vnovično delovanje proizvodnje šele, ko so podatke prenesli na strežnike z več prostora.

Toyota land cruiser 250 Avto Povsem novi toyota land cruiser nad sodobno divjino z retro izgledom

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.