Avto
19 ogledov

BMW izboljšuje svoj sistem iDrive

iDrive bo z novo različico pridobil kup dodatnih zmogljivosti, ki utegnejo prest Žurnal24 main
BMW se pripravlja na nadgradnjo avtomobilskega računalniškega sistema iDrive, ki bo voznikom omogočal več osebnega prilagajanja in večji nabor funkcij.

Med novostmi najdemo izboljšave uporabniškega vmesnika, ki med drugim prinaša ohranjevalnike zaslona in zvočne efekte, pa tudi nastavitve prestavnih razmerij in delovanja motorja. Voznik se bo zdaj lahko denimo odločil, ali želi varčevati z gorivom na račun zmogljivosti in tako zmanjšati izpust CO 2 ali pa sta mu pospešek in hitrost vseeno pomembnejša od usode Zemlje. Na seznamu izboljšav najdemo še diagnostiko sistemov in napreden radijski sprejemnik s time-shiftom (uporabno, na primer, za preskakovanje reklam).

Internetizirano vozilo
Voznik bo personalizacijo avtomobilskega računalnika lahko opravil kar v domačem fotelju, saj bo imel prek spleta dostop do iDriva. Mogoče bo na daljavo avtomobilu denimo naročiti vklop ogrevanja ali nastaviti urnik samodejnega vklopa, tako da vas bo v mrzlih zimskih jutrih avtomobil v garaži pričakal prijetno topel. Poleg tega bo mogoče v računalnik shraniti več profilov za primer, če bo lastnik svojega bavarskega konjička kdaj posodil ženi (ali obratno).

Uporabniki so BMW-jev iDrive pogosto kritizirali, saj naj bi bil prezapleten za uporabo v vozilu, s kupom dodatnih izboljšav pa se kritike utegnejo še okrepiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.