Avto
3814 ogledov

BMW-jev koncept z ... nenavadnim nosom

BMW Vision iNext BMW
Kako je mogoče, da so pri BMW naredili avto s takšno masko?

Pa so ga. To so fotografije koncepta Vision iNext.

Futuristični koncept napoveduje novo generacijo električnih križancev oziroma suvov, s katerim se bodo Bavarci zoperstavili Audijevemu e-tronu in Mercedesovemu EQ C, pa seveda i-pacu iz Jaguarja. Ker nosi ime "Vision" v imenu, gre le za nakazovanje smeri, v katero gre BMW. Ko namreč Bavarci nekemu svojemu izdelku namenijo že naziv "Concept", potem je serijski avto praktično pred vrati.

Vision iNext ima vgrajena dva elektromotorja s skupno močjo 300 kW (408 KM), vendar pa gre za novo prilagodljivo platformo, ki bo lahko pri manjših modelih uporabljala tudi le en elektromotor. 

Vision iNext ima vgrajeno baterijo s 120 kWh, ki obljublja pot brez polnjenja kar 700 kilometrov. A tudi pri tem gre za možnost prilagajanja in vgradnje manjše baterije. 

Notranjost je čista, na armaturi kraljujeta dva velika digitalna zaslona. Vozilo je prilagojeno za avtonomno vožnjo, saj pozna dva režima upravljanja - pri prvem avto upravlja voznik sam, v drugem pa se volan in pedala malce umaknejo, vodenje pa prevzame avto. 

Ampak verjetno tudi vi ne morete odvrniti pogleda na nos avta ... Vam je všeč?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.