Avto
1301 ogledov

BMW-ji (tudi obstoječi) bodo kmalu postali igralni saloni

BMW AirConsole igre
1/8
BMW
BMW je v svojo novo serijo 5 vgradil igralno platformo AirConsole, ki odpira nove sfere uporabe parkiranega avta. Kmalu tudi v že obstoječih modelih.

BMW je ena prvih tradicionalnih znamk, ki je prepoznala velike potenciale vključevanja iger v avtomobile. To že vrsto let uspešno uporablja Tesla, bavarska znamka pa se je odločila čim prej slediti trendu, čeprav z nekaterimi lastnimi rešitvami. 

BMW je sklenil partnerstvo z igralno platformo AirConsole, ki omogoča dostop do številnih iger. Ko avto stoji, se je mogoče zabavati, pri tem pa lahko odvisno od igre sodelujejo tudi drugi potniki, vključno z zadaj sedečimi. Tu je tudi glavna razlika s teslami, ki za upravljanje uporabljajo volan ali pa sredinski zaslon na dotik. V BMW sredinski zaslon prikazuje sliko, medtem ko si igralne ploščke igralci na hitro ustvarijo iz svojih mobilnih telefonov tako, da skenirajo QR kodo z zaslona. Igro nato krmarijo prek telefona oziroma internega omrežja.

Igre seveda niso kakšne naporne strategije za večurno igranje, temveč t. i. priložnostne, kot so razne dirkaške igre, sestavljanke, igre z ugankami ...

BMW AirConsole igre | Avtor: BMW BMW

BMW je platformo AirConsole najprej predstavil v novi seriji 5, sčasoma pa jo bodo dobili tudi prihodnji in nekateri že obstoječi modeli. Slednji bodo tega deležni prek OTA posodobitve infozabavne sistema (8.5).

BMW navaja, da bodo med prvimi že obstoječimi modeli, ki bodo dobili AirConsole, serija 7, iX, i4 (izdelan od julija '23), X5, X6, X7, XM. Po načrtih pa bodo kasneje sledili tudi modeli srednjega in manjšega razreda, ki podpirajo.

BMW AirConsole igre | Avtor: BMW BMW
BMW AirConsole igre | Avtor: BMW BMW
BMW AirConsole igre | Avtor: BMW BMW
BMW AirConsole igre | Avtor: BMW BMW
BMW AirConsole igre | Avtor: BMW BMW

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Toma 15:00 04.junij 2023.

    Kar tako: en moj bovši dr. mr. pr. iz FS (Fakultete za strojništvo) je delal za BMW. Ampak vozilje raje Mazdo!

  • wolfenstein 09:52 04.junij 2023.

    Zgleda, da zmanjkuje idej, kako dvigniti cene avtomobilov, ki imajo že tako ali tako tričetrt nepotrebne navlake, kateri se kupec avtomobila ne more izogniti oz. jo mora plačati tudi, če je ne bo nikoli rabil, saj je avto še vedno ...prikaži več samo prevozno sredstvo in ne cirkus na štirih kolesih.

  • Toma 08:51 04.junij 2023.

    Brez veze! Kot bi na TV sredi dnevne sobe namontiral volan!