Avto
896 ogledov

BMW kot prvi začel trend, ki ni za ljubitelje zarot

BMW 5G iX BMW
BMW je napovedal integracijo standarda povezljivosti 5G v svoj iX model.

BMW je v partnerstvu z nekaterimi velikimi evropskimi ponudniki podatkovnega prometa (Deutsche Telekom, Vodafone ...) predstavil podrobnosti, kot pravi, prvega globalnega premijskega avtomobila s 5G omrežjem.  

BMW bo uporabnikom svojega prihajajočega električnega križanca iX nudil možnost, da na osebni eSIM kartici aktivirajo opcijo 5G, s katero bodo dobili (tam kjer že deluje omrežje 5G) precej višjo kakovost telefonskih klicev in bistveno večje hitrosti podatkovne izmenjave. V avtu samem bo mogoče na 5G omrežje prek wi-fi omrežja povezati do 10 naprav. 

eSim kartica je vezana na lastnika, tako da jo je mogoče tudi prenašati med vozili in uporabljati vse njene funkcionalnosti.

BMW 5G iX | Avtor: BMW BMW

5G standard torej s hitrimi koraki vstopa tudi v avtomobile. Pri bavarski znamki pravijo, da bo precej hitrejša izmenjava podatkov omogočala bistveno obširnejše izkoriščanje različnih servisnih storitev, ki temeljijo na podatkovnih bazah, od področja zabavnih pretočnih storitev, do pomoči pri avtomatizirani vožnji in opozarjanju na različne nevarnosti. Standard 5G pri BMW opisujejo kot ključnega za nadaljnji razvoj inovacij na področju mobilnosti. Ponudniki storitev bodo za dodatno funkcijo v BMW modelih svojim strankam zaračunavali pet evrov na mesec, brez dodatnih pogojev glede vezave. Cena je potrjena za nemški trg. 

BMW je na področju povezovanja radijskih signalov in avtomobila med pionirji. Že leta 1997 je vgradil prvo SIM kartico v svoj avto. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.