Avto
26 ogledov

BMW serija 6 zapeljuje že desetletja

1. generacija BMW serije 6
1/78
Žurnal24 main
S tretjo generacijo kupeja serije 6 je BMW odprl novo poglavje v svoji več desetletni tradiciji na področju ekskluzivnih avtomobilov. Nekaj zgodovinskih primerkov si poglejte v fotogaleriji.

BMW serije 6 velja zgodovinsko gledano za enega najbolj prestižnih bavarskih modelov. Novinec, v kupejevski preobleki, ki so ga Bavarci na spletu predstavili ta teden ima bogato večdesetletno tradicijo.

Nova generacija kupejevske BMW serije 6 bo po kabrioletu predstavljenem na avtosalonu v Detroitu januarja letos prvič razkrita prihodnji mesec na avtosalonu v Šanghaju na Kitajskem.

Prelomnica je bila leta 1936, ko je po manj kot desetletju od vstopa v avto industrijo BMW predstavil najhitrejši serijski športni avto v svojem razredu, model 328, ki je dve leti kasneje v svojem razredu zmagal na znameniti dirki "Mille miglia". Leta 1955 je BMW z modelom 507 vstopil med proizvajalce luksuznih in športnih avtomobilov iz katerih se je kasneje leta 1976 razvila prva od treh generacij serije 6, ki so jo proizvajali do leta 1989. Sledil je štiriletni premor, ko je na trg vstopila ne preveč uspešna serija 8. Leta 2003 so se pri BMW odločili, da se vrnejo k manjšemu modelu seriji 6 in predstavili drugo generacijo. Na osnovi serije 5 E60 je nastal kupe dolžine 4820 milimetrov. Istega leta je bila serija 6 predstavljena tudi kot kabriolet, predstavljena pa je bila tudi različica M. Oblika serije 6 je bila zelo dobro sprejeta, največje kritike pa so letele nauporabnost prtljažnega prostora in utesnjenost na zadnjih sedežih.

To se je spremenilo s tretjo generacijo predstavljeno letos. Vse o najnovejšem kupeju serije 6 pa si lahko preberete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.