Avto
14567 ogledov

Bohinjska blamaža za vse, ki so včeraj smučali

Vogel Profimedia
Imeli so željo po smučanju na Voglu. Čakali v vrsti za gondolo in žičnice. Potem pa naleteli še na komičen pozdrav redarjev.

Po Facebooku se je razširila objava enega od nedeljskih obiskovalcev smučišča na Voglu. Iz njega je razvidno, kako slabo sodelujejo tamkajšnje ključne ustanove na področju upravljanja z obiskovalci.

Zaradi množice dnevnih smučarjev so bila vsa uradna parkirišča že zjutraj zelo hitro napolnjena. Bralca so tako kot še "sto" drugih vozil zaposleni v smučarskem centru usmerili tako, da so parkirali ob cesti proti hotelu Zlatorog. A ob povratku s smučanja jih je čakala kazen redarstva zaradi napačnega parkiranja. 

Obvestilo o prekršku pa pravi, da je bil ta storjen že v sredo 4. marca sredi noči ...

Na zapis na Facebooku se je usula cela poplava komentarjev. Med drugim je svoj pogled dodal Dušan Vučko, direktor državne volilne komisije.

Redarjem odpovedala celo pošta

Za pojasnila smo se pisno obrnili na Medobičnski inšpektorat in redarstvo občin Bled, Bohinj in Železniki. A tam očitno tudi vlada pravi kaos, saj imajo povsem zablokiran predal za elektronsko pošto.

Ko smo na Žurnal24 po telefonu želeli poizvedeti, kaj se dogaja, je zaposleni na kratko pojasnil, da se zavedajo problema in da so ga povzročili "nedeljski dogodki".

Objavljamo še zapis uporabnika: "Danes smo z družino smučali na Voglu. Ni nas zmotilo, da že zjutraj ni bilo kje parkirati in so nas prijazni mladi fantje usmerjali, da so nas sploh lahko kam dali. Ni nas motilo, da smo uro in pol čakali v vrsti za karte in gondolo. Gor je pač res lepo. Ni nas motilo, da smo zgoraj vsakič čakali vsaj pol ure v vrsti za vlečnice.

Zmotilo pa nas je tole na fotografiji. Hodimo proti avtu in vsi avtomobili imajo nalepljeno obvestilo redarjev. Vsaj 100! Od pred križišča do hotela Zlatorog. Seveda tudi mi. Kazen za nepravilno parkiranje za 4. marec ob 1.22.  Pa kdo ima zdaj tu koga za norca?!? Danes je drugače 8. marec in mi ponavadi ob 1.22 spimo. Doma.

2 blejski redarki, ki sta porabili najbrž celo nedeljsko dopoldne za tipkanje napačnih kazni, namesto da bi popoldne raje stali na cesti in usmerjali promet, da ne bi od Boh. Bistrice do Bleda potrebovali 1 uro in pol ali še več...". 

Komentarjev 11
  • Avatar Marjan Ješovnik
    Marjan Ješovnik 03:43 10.marec 2020.

    Država je dala občinam zeleno luč za ropanje državljanov in to na vseh področjih , ne samo pri redarstvu. Zdaj pa imamo - ANARHIJO.

  • reider 20:51 09.marec 2020.

    Dobra reklama, ni kaj...

  • Avatar Leon
    Leon 18:19 09.marec 2020.

    Redarji so podvrsta težko zaposlivih oseb s posebnimi potrebami .