Avto
3049 ogledov

Boleča nemška košarica Američanom

Audi e-tron Saša Despot
New York velja za najbolj prestižni avtosalon v ZDA, a letos so s strani Vemcev dobili bolečo košarico.

Nemški proizvajalci premijskih vozil, Audi, Mercedes-Benz in BMW se letos ne bodo pojavili na avtomobilskem salonu v New Yorku, kjer zdaj že tradicionalno razglasijo tudi Svetovni avto leta.

Avtosalon Frankfurt RAZKRIVAMO Avto Po več kot desetletju v Sloveniji spet avtomobilski salon

Po predhodni odpovedi BMW in Mercedes-Benza je kot zadnji udeležbo odpovedal tudi Audi America, piše ameriški avtomobilski spletni portal "Automotive News", kjer navajajo besede vodje komunikacij Tare Rush, da se bodo v prihodnje sproti odločali, kje in na katerem salonu razstaviti svoje modele in inovacije.

 | Avtor: Audi Audi

Avtosalon Frankfurt protest Protest Avto Največji evropski avtosalon blokirali aktivisti

New York Auto Show tradicionalno privabi več kot milijon obiskovalcev. Vendar pa je razstavni prostor na salonu zelo drag, zato se številni proizvajalci zdaj odločajo za vlaganje sredstev za trženje na drugih sejmih oziroma dogodkih.

IAA v Frankfurtu Avto Zaključek avtosalona v Frankfurtu razburkal avtomobilske vode

Lani je Audi dogodek v New Yorku izkoristil za obeležitev 50-letne prisotnosti v Združenih državah Amerike. Za razliko od Audija, Mercedes-Benza in BMW-ja bo na sejmu zastopana Volkswagnova hčerinska družba Porsche. Organizatorji salona so dejali, da so za Audijevo odločitev izvedeli pred mesecem dni. To je negativna novica tudi za Audijeve trgovce v tem delu ZDA in celotni državi. Mark Schienberg, predsednik združenja zastopnikov trgovcev, je po poročanju "Automotive News" dejal, da številni Audijevi trgovci na tem območju niso bili veseli odločitve o odpovedi sejma. "Na salonu vaš izdelek vidi več kot milijon ljudi."

Avtomobilski salon v Frankfurtu 2019 Avto Smešen obisk največjega avtomobilskega salona v Nemčiji

Lani so se Audi, Mercedes-Benz in BMW že odrekli avtomobilski razstavi v Detroitu. Novembra lani pa so se vsi vsi trije proizvajalci udeležili avtomobilskega salona v Los Angelesu. Letos so se vsi trije udeležili sejma potrošniške elektronike CES v Las Vegasu, ki očitno postaja pomembnejši od klasičnih avtomobilskih razstav.

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 15:31 22.januar 2020.

    le kaj naj še delajo te nemška jajca v ameriki, japonci so jih že zdavnaj prehitel, imajo pa svojih limuzin zadost, to je sama krama, predraga in nekvalitetna, japonci , korejci vse naredijo bolje, hitreje in ceneje, kje je torej ...prikaži več še razlog, da bi kupoval tak klumo