Avto
21 ogledov

Bomo baterije polnili tako?

Volvo V60 plug-in hibrid Volvo
Italijanski del korporacije Volvo in mednarodni arhitektski časopis The Plan sta pripravila edinstven natečaj za arhitekte, v katerem se je iskala kreativna ideja za promocijo modela priključni hibrid volvo V60.

Na natečaj je prispelo 150 del, žirija pa je med vsemi izbrala zmagovalca – koncept prenosljivega paviljona arhitekturnega podjetja Alvina Huanga Synthesis Design + Architecture iz Los Angelesa in Londona.
 
"S to nagrado dajemo priznanje fantastični ideji, ki je hkrati izredno edinstvena, njena izvedba pa zelo sofisticirana. Dizajn in izdelava paviljona, ki se lahko zloži in transportira v prtljažniku avtomobila, je briljantna ideja in nas popelje v prihodnost električnih avtomobilov. V vizualnem in konceptnem smislu je izvedba te ideje popolno vizualno dopolnilno dizajnu priključnega modela V60. Pričakoval sem, da bo nekdo s svojo rešitvijo poudaril bistvo volva – to pa ni več le varnost, ampak  tudi kakovost, spoštovanje okolja, funkcionalnost in tehnološka rešitev za vsakega," je o zmagovalcu dejal Michele Crisci, izvršni predsednik podjetja Volvo Car Italija.

Zložljiv visokotehnološki paviljon Alvina Huanga

Volvo V60 plug-in hibrid | Avtor: Volvo Volvo
Prejemnik nagrade Alvin Huang je ustanovitelj podjetja Synthesis Design + Architecture. Gre za že večkrat nagrajenega arhitekta, oblikovalca in učitelja. Njegov nagrajen projekt "prenosnega paviljona" odlikuje presenetljiv dizajn. Paviljon s futurističnim videzom, ki si ga je zamislil, pričara "električno energijo", ki na privlačen način napaja priključni hibrid V60 . Huangova vizija prihodnosti vključuje "prenosne" postaje za polnjenje avtomobilov z električno energijo. Zato se lahko njegov paviljon pretvori v "fotovoltno skladišče" z integriranim sistemom polnjenja za novo generacijo hibridnih avtomobilov, kot je dizelski priključni hibrid V60.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.