Avto
96 ogledov

Borutu Pahorju ekskluzivni Pirellijev koledar z letnico 2017

Špan Saša Despot
Legendarni fotograf Peter Lindbergh je za najnovejšo izdajo Pirellijevega koledarja z naslovom “Čustveno”, razgalil duše slavne hollywoodske zasedbe. Vsako leto natisnejo zgolj 2.000 koledarjev, šest so jih namenili Sloveniji, oziroma znanim Slovencem ali osebam, ki so tesno povezana s Slovenijo. Katerim, so razkrili na prireditvi v centru mobilnosti Špan na Brezovici.

Koledar 2017 "izraža osebnost, občutljivost in pogum, biti to, kar si", je Peter Lindbergh pojasnil na mednarodni tiskovni konferenci ob izidu novega koledarja v Parizu. Nemški fotograf je poudaril, da njegov cilj ni bil posneti popolna telesa, ampak ujeti občutljivost in čustva žensk na fotografijah, kar jih na nek način še bolj razgali.

Tudi posebna gostja

44. izdaja legendarnega koledarja Pirelli je dokaz Lindberghove ljubezni do velikega platna, ki ga praznuje z zasedbo, polno zvezd: Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong'o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright, in Zhang Ziyi. Kot posebna gostja v koledarju nastopa tudi Anastasia Ignatova, profesorica politične teorije na moskovski državni univerzi.

Špan | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Na posnetku “behind-the-scences”, ki se tradicionalne posname ob fotografiranju Pirellijevega koledarja, igralke govorijo o svojih občutkih, ko so stale pred objektivom Petra Lindbergha.

Uma Thurman, na primer, je dejala, da se je počutila "kot na razgovoru, vendar s kamero", medtem ko je Penelope Cruz označila doživetje kot " vpogled v njeno dušo."

"Želel sem pokazati ženske na drugačen način. To sem naredil z igralkami, ki so vedno igrale pomembno vlogo v mojem življenju. Kot umetnik se počutim odgovornega, da ženske odrešim ideje o večni mladosti in popolnosti. Družbeni ideal popolnosti je nemogoče doseči," je pojasnil Lindbergh.

Pet različnih lokacij

Lindbergh je prvi fotograf v industriji, ki je posnel že tri različice koledarja Pirelli. Njegov prvi koledar je nastal leta 1996;  posnet  je bil v puščavi El Mirage v Kaliforniji. Sledila je izdaja leta 2002, ki je bila posneta v studiih Paramount Pictures v Los Angelesu. Lindbergh je sodeloval tudi s Patrickom Dermachielerjem pri koledarju ob 50.obletnici Pirellija, leta 2014.

Za izdajo 2017 so bile fotografije posnete med majem in junijem 2016 na petih različnih lokacijah: v Berlinu, Los Angelesu, New Yorku, Londonu in na francoski plaži Le Touquet.

Špan | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Šest koledarjev v Slovenijo

Podjetje Špan, ki se je razvil v ponudnika mobilnostnih storitev, saj poleg servisa vozila in prodaje vozil, izpostavljajo tudi motocikle in kolesa, ima v lasti licenco za Pirellijev kolesar, ki izhaja vsako leto v omejeni nakladi in ni naprodaj, temveč ga prejmejo zelo pomembne osebnosti po vsem svetu.

Na slavnosti prireditvi v svojem centru mobilnosti so podelili šest ekskluzivnih koledarjev Pirelli 2017, šestim izbrancem iz sveta gospodarstva, športa in zabave. Letošnji dobitniki v Sloveniji so legende, vsak na svojem področju. Predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor, Ivo Boscarol (podjetnik, vodilni proizvajalec ultra lahkih letal v svetu), Bojan Križaj (slovenska smučarska legenda), Andreja Sterle Podobnik (ultramaratonka, zmagovalka teka okrog Mount Everesta), Helena Blagne (slovenska pevska diva) in Veselin Vujović, trener slovenske rokometne reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.