Avto
649 ogledov

Britanci najbolj priporočajo Lexusov priklopni hibrid

lexus NX MatijaJanežič
Britanci so izbrali najboljše avtomobile. Med vse bolj priključnimi hibridi na otoku so na prvo mesto postavili lexus NX 450h+

Nagrado so podelili pri priznani reviji What Car? Kako so pojasnili izbiro? "Lexus NX je eden izmed najbolj zelenih in okolju prijaznih avtomobilov, kar smo jih videli v zadnjih letih. Ponuja velik brezemisijski doseg, nizke obratovalne stroške in mamljive davčne olajšave.Poleg tega navdušuje tudi s svojimi zmogljivostmi in voznimi lastnostmi ter se ponaša s prefinjeno zasnovano notranjostjo. Skratka, Lexus je dokazal, da vožnja elektrificiranega avtomobila brez sprejemanja kompromisov ni nujno le fantazija," je izbor utemeljil Steve Huntingford, urednik revije legendarne britanske avtomobilistične revije.

Mercedes-AMG EQS Šok Avto Šok: Avtomobilski proizvajalec obrnil ploščo

NX 450h+ je model, ki v mnogih ozirih odpira novo poglavje za znamko Lexus, saj uvaja nove oblikovalske smernice, nove pogonske sklope in pomembne izboljšave dinamičnih zmogljivosti. Prav slednje je prepričalo tudi nas, na zurnal24., ki smo vozilo preizkusili že leta 2021 na mednarodni predstavitvi.

lexus NX | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

primerjalni test Ford Kuga Kakšna je razlika Avto Hibridi: Mehki, samopolnilni ali priklopni?

Tehnološke inovacije zagotavljajo paket multimedijske povezljivosti ter nov in izboljšan paket Lexus Safety System+, ki ponuja sodobne varnostne in asistenčne sisteme.

Ford Kuga PHEV Trije uporabniki in PHEV Avto Trije uporabniki in PHEV: Velik SUV ima lahko porabo mini avta

Priključno-hibridni pogonski sklop proizvede 309 konjskih moči (227 kW), kar omogoča pospešek od 0-100 km/h v 6,3 sekunde. Emisije CO2 se gibljejo med 21-25 g/km, poraba goriva pa med 0,9 in 1,1 l/100 km. Zahvaljujoč zmogljivi litij-ionski bateriji in učinkovitosti pogonskega sklopa zagotavlja tudi bistveno večji električni doseg, ki se v kombiniranem ciklu WLTP giblje med 70 in 74 km, v mestnem ciklu pa med 89 in 97 km, kar je dvakrat več od večine tekmecev tega segmenta, so razložili Britanci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.