Avto
1888 ogledov

Prihaja sneg: Toliko boste danes čakali pri vulkanizerju

Vulkanizer Saša Despot
Po tem, ko je prvi sneg prižgal rdeči alarm pri voznikih, ki so drli v vulkanizerske delavnice, kjer so bile čakalne vrste dolge kot ponedeljek, smo preverili, koliko je čakalna vrsta za premontažo ali menjavo pnevmatik, če se za menjavo odločimo danes.

Vikend bo bel, pravijo vremenoslovci, kar pomeni, da bodo tisti z letnimi pnevmatikami obtičali doma. Na srečo je večina voznikov letne pnevmatike na vozilih že zamenjala z zimskimi.

V AMZS ocenjujejo, da je večina njihovih članov in drugih strank, ki storitve v zvezi z menjavo pnevmatik opravljajo v njihovih servisnih delavnicah po Sloveniji, letne pnevmatike že zamenjala z zimskimi, k čemur je zagotovo prispeval tudi sneg, ki je letos zapadel že pred zakonsko določenim rokom za zimsko opremo – 15. novembrom.

pnevmatike Avto Cene kavčuka poskočile za 115 odstotkov in podražile pnevmatike

Vozniki, ki tega še niso storili, bodo po njihovem mnenju menjavo predvidoma opravili v naslednjih dveh tednih, zagotovo pa pred prvo naslednjo napovedjo snega do nižin.

Vulkanizer | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Oglobili 60 voznikov

“Letošnja sezona menjave pnevmatik je bila že začinjena s prvimi snežinkami. Tako je večina voznikov svoja vozila že preobula v zimske pnevmatike, kar se je kazalo tudi v močno povečanem obisku v času prvega sneženja," so nam v petek zatrdili pri podjetju Špan, kjer stalno spremljajo vremensko napoved, zato so za naslednje dni, ko vremenoslovci napovedujejo novo pošiljko snega strankam omogočili še dodatne dve liniji za spletno naročanje. "Tako lahko strankam res ponudimo menjavo v točno določenem terminu in v najkrajšem možnem času, ki ga zahteva strokovna menjava pnevmatik. Zaradi velikega števila linij za menjavo se trenutno ne srečujemo z daljšo čakalno dobo," zatrjujejo.

Test pnevmatik na Vranskem Reportaža Avto Zimska proti letni pnevmatiki

Na Javni agenciji RS za varnost prometa so nam odgovorili, da ne razpolagajo s podatkom, koliko voznikov je že zamenjalo pnevmatike na vozilu za zimske, so nam pa zato na policiji zapisali, da opažajo, da je večina voznikov svoja motorna vozila že opremila z zimskimi pnevmatikami. "Seveda se pa zaradi suhega in lepega vremena nekateri vozniki še niso odločili za zamenjavo pnevmatik, imajo pa zato s seboj verige oziroma njim enakovredni pripomoček," so za zurnal24.si povedali na policiji in dodali, da so od 15. 11. do 22. 11. ugotovili 60 kršitev z neustrezno zimsko opremo na vozilih.

Komentarjev 3
  • vzev 16:06 24.november 2017.

    60 kazni. Me zanima koliko od teh je bilo napisano, tisti dan ko je snežilo, koliko pa so jih napisali na lepe sončne dni. Kaj če bi že enkrat napisali bolj pameten zakon, da je zimska oprema obvezna, ko so ...prikaži več snežne razmere. Ker, je popolna neumnost, da moramo voziti z zimskimi gumami pri 15 stopinjah.

  • ljubodoma 14:24 24.november 2017.

    komunizem nam je vsem v pogubo !

  • ljubodoma 14:20 24.november 2017.

    sploh ni več zimskih gum, nego letno - zimske, se pravi kombinirane za celo leto; torej kdor s tem nori, podpira komuniste, ki nam kradejo iz đepa, ko zoki - spoki - jebo te sara oci -- n e volit ...prikaži več volit rdeće prasce pa se bo lahko zakon spremenil in da male ljudi ne bo tako obremenil, kot kresnjena nora baba 1200, oo € za pobit, človek ima 300, oo € dohodkov, kazen za šimfanje komunistov pa 1200, oo € kje ste še na tem ljubem svetu videli takšno teroristićno - isto ko komunistićno terorizira

Sorodne novice