Avto
116 ogledov

Po pol ure z novim steklom na avtu že na pot

Dan za varen avto v Celju Saša Despot
Kako ukrepati pri poškodovanem steklu na avtu? Kako dolgo bo trajalo popravilo? Kaj pa bo z vinjeto, če bo potrebno steklo povsem zamenjati? Pri Carglassu imajo rešitve še za številne druge tegobe voznikov.

Kljub pazljivosti in upoštevanju nasvetov v izogib poškodbam vetrobranskega stekla, ki smo vam jih nedavno polagali na znanje, je včasih tovrstna nesreča enostavno neizogibna.

A brez skrbi, tako popravilo kot menjava vetrobranskega stekla je za lastnika avtomobila precej enostavna izkušnja, še posebej z enostavnim predznanjem o možnostih in trajanju reševanja posameznih vrst poškodb.

"Če je poškodba manjša od kovanca za 2 evra in ni neposredno pred voznikovimi očmi, se bo steklo verjetno dalo popraviti," pravi Dejan Horvat, tehnični vodja v podjetju Carglass

Pred kratkim so objavili animirani video, ki prikazuje uporabniško izkušnjo.

Pol ure za popravilo 

V poslovalnici Carglassa bodo najprej pregledali poškodbo in ugotovili ali je steklo mogoče popraviti ter vas naročili na termin (velikokrat lahko popravilo izvedejo takoj). Slednje lahko storite tudi brez obiska poslovalnice po telefonu ali preko spleta, za ugotovitev vrste poškodbe pa odgovorite na nekaj enostavnih vprašanj.

Mesto poškodbe očistijo, pod pritiskom vbrizgajo posebno smolo HPX4 in jo posušijo z UV žarnico. Steklu se povrne 100-odstotna trdnost, na opravljeno delo velja 10 let garancije. Med popravilom lahko počakate v poslovalnici, traja samo pol ure, opravi pa se lahko z mobilno enoto tudi pri vas doma ali v službi.

Nova vinjeta ob menjavi

Če je nastala poškodba ali razpoka večja, pa moramo steklo zamenjati. Postopek pri menjavi je podoben, le da je, v kolikor to ni na zalogi, kakšen dan potrebno počakati na dobavo stekla. Čas, potreben za menjavo, so pred kratkim s pomočjo novega lepila skrajšali na uro in pol, kar vključuje trajanje sušenja lepila, po katerem lahko avtomobil odpeljete. Tudi menjava se lahko opravi z mobilno enoto na terenu. 

Kaj pa vinjeta, ki ostane na starem steklu? Pri Carglass-u imajo pogodbo z Darsom, nadomestno vinjeto pa prejmete takoj po zamenjavi stekla.

Rešitev poškodbe na vetrobranskem steklu torej iz vidika uporabniške izkušnje ni tako strašljiva in obremenjujoča. Zapomnite si le, da s popravilom majhne poškodbe, preden ta napreduje v razpoko, precej privarčujemo, s hitrim ukrepanjem pa si v vsakem primeru prihranimo nadaljnje nevšečnosti.

Stranska stekla in zadnje steklo se v nasprotju z vetrobranskim steklom, ki je sestavljeno iz dveh zlepljenih plasti, večinoma razbijejo popolnoma. V kolikor stekla za vaš avtomobil nimajo na zalogi, vam za čas dobave namestijo nadomestek iz pleksi stekla.

Kaj pa če pride do poškodbe med daljšim obiskom v tujini?

V Carglass-ovem primeru je situacija enostavna. Carglass je del podjetja Belron, ki ima poslovalnice po vsej Evropi. V primeru poškodbe avtomobilskih stekel v tujini pokličete na številko +386 2 620 04 67. Dobili boste Carglass-ov klicni center v Sloveniji, kjer vam bodo podali vse potrebne informacije in po potrebi uredili termin v državi, kjer se nahajate.

Komentarjev 1
  • francl12 16:24 06.oktober 2016.

    Pri vsej tej reklami se mi postavlja vprašanje kvalitete stekel, ki jih vgrajujejo. Kolikor sem slišal ne vgrajujejo originala??? Montirat pa neke čungaluga stekla, pa je tema zase!