Avto
25 ogledov

Cascada napada tudi premium kabriolete

Opel cascada
1/15
SAA
Z vetrom. Cascada je oplov štirisedežni kabriolet s platneno streho, ki z dolžino 4,7 metra in kvalitetno izdelvo cilja tudi na kupce premium znamk. Cene od 23.600 do 31.100 evrov.

Po številnih generacijah kompaktnih kabrioletov kadetta in astre se je Opel vrnil k nekdanji tradiciji prestižnih štirisedežnih kabrioletov z zložljivo streho iz petdesetih in šestdesetih let prejšnjega stoletja, kot sta bila kapitän in rekord.

Tokrat streha, ki naj bi bila uporabna skozi vse leto ni edini adut, saj bodo pri Oplu s cascado kupce s premijskimi vsebinami in inovacijami lovili tudi bolj zahtevne kupce.

Premijska vsebina

Opel cascada | Avtor: SAA SAA
Za nagnjenima A stebričkoma strehe ni nikakršnih elementov zgradbe, ali varnostnega loka, ki bi kvarili silhueto. Bočno oblikovna zareza se s spodnjega dela boka dviguje navzgor proti zadnjemu delu in se izteče v zadnje luči. Vzdolžne poteze izpostavlja kromirana obroba. Izstopajočo podobo mu zagotavlja kromirana prečka na maski motorja. Meglenke so nameščene v dve odprtini v obliki plavuti morskega psa, ki ustvarjata vizualno ravnovesje s kromiranimi vstavki. Za dnevne sprednje in zadnje luči je uporabljena tehnologija diod LED v obliki značilnih Oplovih kril. Zadaj sta modula z diodami LED razširjena tako, da poleg ostre svetlobe zagotavljata avtomobilu premijsko podobo. Zadnje luči povezuje kromirana prečka.

Novinec cascada je opremljena z vsemi sodobnimi tehnologijami, pri Oplu pa niso pozabili omeniti, da se hvali s trdno karoserijo ter vpetjem sprednjih koles s HiPerStrut obesami in prilagodljivim vzmetenjem FlexRide. Mehko streho je mogoče odpreti v 17 sekundah s pritiskom na gumb, tudi v vožnji do hitrosti 50 km/h. Ob tem sodi v serijsko opremo vseh različic cascade sistem daljinskega vodenja odpiranje strehe s stikalom na ključu. Ob začetku prodaje bodo na voljo tri barve strehe. Možno jih bo kombinirati z desetimi barvami zunanjosti.

Do 750 litrov prtljažnika

Opel cascada | Avtor: SAA SAA
Voznikov prostor je športen. Armaturna plošča spominja na raztegnjenega krila. Sprednja ergonomična sedeža lahko ogrevamo ali hladimo, dodali so poseben sistem Easy Entry za lažji dostop do zadnjih sedežev. Okoli voznika je razporejenih več predalov, uporabnost skozi vse leto pa omogoča tudi prtljažnik, ki ob spuščeni strehi meri 280 litrov, ob dvignjeni pa 350 litrov. Prtljažniku je mogoče povečati prostornino do 750 litrov in ga prilagoditi prevozu daljših predmetov do veliksoti 1,8 metra. Ob tem je deležna prednosti sistema FlexFold, z električnim sproščanjem vpetja naslonjala zadnjih sedežev, deljenega v razmerju 50:50.

Nov agregat

Kupci lahko izbirajo med petimi pogonskimi agregati, štirimi znanimi in povsem novim, ki predstavlja vrhunec v ponudbi. Gre za bencinski motor 1.6 SIDI Turbo ECOTEC, ki zamenjuje 1,6 Turbo motor. Novinec z neposrednim vbrizgom ima moč 125 kW/170 KM, s pomočjo funkcije overboost je največji navor 280 Nm med 1650 in 3200 vrtljajev na minuto. Motor je na voljo z ročnim in samodejnim šeststopenjskim menjalnikom.

Opel cascada | Avtor: SAA SAA
Kupci cascade naj bi bili tako vozniki množičnih kabrioletov, kot so peugeot 308 CC, volkswagen eos in renault megane CC, kot premijskih kompaktnih kabrioletov, kot je audi A3, lovijo pa celo voznike BMW serije 3 in audi A5.

Pri nas je za vstopni model z 1,4-litrskim bencinski model z 88 kilovati moči, šeststopenjskim ročnim menjalnikom in prvo od dveh stopenj oprem treba odšteti najmanj 23.600 evrov, v kombinaciji z novim agregatom pa 25.350 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.