Avto
51 ogledov

Čestitala sta si, da sta ostala živa

Ferrari Youtube/Eduardo Freitas
Voznik ferrarija je z zelo neumno vožnjo skoraj povzročil katastrofo. Divjal je po cesti, ko se mu je pred njim nenadoma znašel drug avtomobil. V kritičnem trenutku je divjak vsaj pravilno reagiral in v delcu sekunde preprečil kar dva trka.

Dogajalo se je v ferrariju F430, video pa je voznik Eduardo Freitas na Youtube naložil kar pod svojim prravim imenom. Bil je na testni vožnji Ferrarijevega vranca v italijanskem Maranellu, kjer ga je spravil v divji galop po podeželski cesti. Nekaj hipov pred nesrečo je celo zapeljal mimo znaka 30 km/h zaradi del na cesti, na števcu je imel takrat večkratnik te omejitve.

Po lastnem pripovedovanju mu je malce kasneje le kakih 50 metrov pred njim na cesto zapeljal voznik mercedes-benza A. "Zaviral sem kolikor je bilo mogoče. V moji domovini večina avtomobilov nima ESP sistema, zato nisem zaviral ves čas, a je ESP gotovo pomagal. Ne trdim, da sem vozil pravilno, a nisem bil le jaz tisti, ki je naredil napako. Tudi če bi vozil po omejitvah, ne bi imel dovolj časa za zaviranje."

Med zaviranjem je vidno, da je ferrariju intenzivno pomagal ABS sistem, Eduardo je skušal odviti na levo stran, a kaj ko je po nasprotni strani v tistem hipu pripeljal še en mercedes. Bliskovit vrtljaj volana v nasprotno smer je pomagal, da so vsi trije avtomobili drug mimo drugega za las švignili brez dotika. Ni čudno, da sta si Eduardo in sopotnik na koncu vsa prepotena čestitala, da sta še vedno živa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.