Avto
55 ogledov

Chevroleti bodo dobili hitri internet, a ne naši

Chevrolet MyLink Chevrolet
Ameriški avtomobilski velikan GM bo letos v avtomobile znamke Chevrolet začel vgrajevati opremo za hitro brezžično povezavo na osnovi tehnologije LTE, ki bo omogočala dostop do interneta, napredno navigacijo in vrsto drugih aplikacij.

General Motors (GM) bo povezljivost omogočil v sodelovanju z ameriškim telekomunikacijskim operaterjem AT&T, zaenkrat pa bodo vozila s tehnologijo LTE na voljo le v ZDA in Kanadi.

"Gre za najobsežnejšo uvedbo tehnologije LTE v avtomobilski industriji," je na novinarski konferenci pred uradno otvoritvijo sejma zabavne elektronike CES dejal podpredsednik Chevrolet Global Alan Batey.

Na lasvegaškemu sejmu je vsako leto prisotnih več avtomobilskih podjetij. Letos se jih predstavlja rekordno število - med njimi so GM, Audi, BMW, Chrysler, Ford, Mercedes, Kia, Mazda in Toyota - kar jasno odraža trend, da se tudi proizvajalci avtomobilov vse bolj spuščajo na področje zabavne elektronike.

Po podatkih ameriškega združenja zabavne elektronike CEA ima že 17 odstotkov ameriških gospodinjstev avto s "pametnim" vmesnikom, kot sta OnStar ali Ford Sync. V združenju ocenjujejo, da se bo prodaja podobnih avtomobilskih tehnologij, ki sopotnikom omogočajo brskanje po spletu, poslušanje glasbe in podobno, letos okrepila za 20 odstotkov na 11 milijard dolarjev.

Komentarjev 1
  • Rdečivrag 08:35 07.januar 2014.

    In kaj bomo imele od tega Evropejci? Čisto nič, saj bodo konec prihodnjega leta nehali prodajati chevrolete v Evropi. Zakaj se bo to zgodilo, je pa več kot jasno - ker so chevroleti nekonkurenčni in ker sta jih Kia in ...prikaži več Hyundai povozila na celi črti.