Avto
15089 ogledov

Citroën ukinja legendarno ime

Citroën C4 grand picasso Saša Despot
Odslej se bodo Citroënovi družinski modeli imenovali drugače.

Citroën bo na skorajšnjem avtosalonu v Ženevi predstavil nekaj novosti, med katerimi bo imel glavno besedo že predstavljeni novi rod berlinga, ki naj bi znova postavil merila v praktičnosti notranjega prostora.

Citroën berlingo Avto To je novi citroën berlingo

Ob tej priložnosti bo znamka tudi uradno razglasila enotno ime vseh svojih enoprostorskih vozil oziroma komercialni naziv SpaceTourer, ki bo nadomestil dosedanje ime Picasso.

Ime Picasso se torej poslavlja iz repertoarja Citroëna, potem ko so ga uporabljali vse od leta 1999, ko je na trg prišla xsara picasso. Citroën je takrat pridobil posebno licenco družine slavnega pokojnega umetnika Pabla Picassa, da je lahko uporabljala ime, kar pa je sprožilo celo notranje spore v družini, saj se vsi z odločitvijo, da bodo naziv slavnega sorodnika nosili avtomobili, niso strinjali. 

Xsara picasso | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Citroën in Pablo Picasso sta bila sicer tesno povezana, saj je umetnik v 60. letih pobarval model DS v posebni "mirovni" poslikavi. 

Ime picasso so pri Citroënu uporabili še za enoprostorski model C3 picasso in tudi za dve naslednji generaciji naslednika xsare picasso z imenom C4 (grand) picasso.

Citroën C4 Avto Citroën ukinja enega svojih najbolj znanih modelov

Citroën bo sicer na ogled v Ženevi postavil še specialno serijo C4 spacetourer rip curl, ki je že v prodaji, in istoimenski koncept kombija 4x4 s pustolovskim in gostoljubnim značajem ter z vso potrebno opremo za avanturistične pobege. Pozornost bodo namenili tudi izdatno spremenjenemu C4 cactusu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.