Avto
16039 ogledov

To je novi citroën berlingo

Citroën berlingo
1/9
Citroën
Leta 1996 je Citroën ustanovil avtomobilski segment družinskih enoprostorcev, danes pa je razkril svojega prenovljenega berlinga, ki je prevozno sredstvo preštevilnih slovenskih družin, ki iščejo veliko prostora, po možnosti tudi za prevoz hišnih ljubljenčkov.

Tretja generacija modela nadaljuje s sago nekonvencionalne, enostavne in funkcionalne oblike karoserije, ki je z leti prestala številne inovacije in postala vzornik z vidika "praktičnih rešitev". Francozi pravijo, da je postal bolj moderen, hkrati pa je pridobil bolj svež videz in več priročnih funkcij, ki so temu legendarnemu modelu že tako ali tako prinesle obilo uspeha, saj je bil prodan v že več kot 1,7 milijonov primerkih.

Tehnični podatki:

Dolžina: 4,40 m (izvedenka M) / 4,75 m (izvedenka XL)
Širina: 1,85 m
Višina: 1,81 m (najmanjša brez strešnih prtljažnih drogov/ 1,84 m najmanjša s strešnimi prtljažnimi drogovi - odvisno od izvedenke)
Prostornina prtljažnika: 775 l (izvedenka M) / 1050 l (izvedenka XL)
 

Novi Berlingo je že na oko večji in prostornejši od prejšnjega. Družinski Berlingo Avto Preveč krame? Rešitev je Berlingo!

Inženirji so mu namenili drugačno morfološka zasnovo z naprej pomaknjenim vetrobranskim steklom ter višjim in krajšim prednjim sklopom, zlasti po zaslugi vgradnje konstrukcijske osnove EMP2, ki je omogočila krajši prednji previs. Prednji del odraža identiteto znamke Citroën prek dvostopenjskih luči in prednjih meglenk z zaobljenimi robovi in možnostmi za individualizacijo podobe. Dobil je bočne stranice, zaščite Airbump® na spodnjem delu vrat oziroma zadnji del strehe, ki so postale zaščitni znak francoskega proizvajalca vozil. Ponuja tudi več možnosti za individualizacijo podobe s paketom XTR in barvnimi dodatki.

Citroën E-berlingo E-berlingo Avto Družinski berlingo odslej tudi na elektriko

Še večji prtljažnik

Odslej bo na voljo v dveh izvedenkah, M (4,40 m) in XL (4,75 m), obe s petimi in sedmimi sedeži. Berlingo zadaj ponuja tri individualne zadnje sedeže s povsem enostavnim preklopom, raven pod do preklopnega sedeža prednjega sopotnika, 2,70 metrov dolžine za nakladanje, prtljažnik je še povečan za 100 litrov in lahko pri izvedenki M doseže 775 litrov oziroma 1050 litrov pri izvedenki XL (pri razporeditvi s petimi sedeži). Do prtljage pa je možno enostavno dostopiti prek dvižnega zadnjega stekla in police za prtljago z dvema položajema. Ohranja dvoja široka bočna drsna vrata, v katerih so električno pomična stekla.

Citroen Berlingo cene ostajajo podobne Avto Citroën berlingo: kralj razreda drugič prenovljen

Veliko novih sistemov za pomoč vozniku

Da je vozilo v trendu s svojim časom, je pridobilo novo konstrukcijsko osnovo in je opremljeno z 19 tehnologijami za pomoč pri vožnji, kot na primer barvni prosojni zaslon v višini oči, prilagodljivi tempomat, električna parkirna zavora, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji/Top Rear Vision, sistem za izboljšano vlečno moč (Grip Control) s pomočjo pri spustu po strmini (Hill Assist Descent) ali sistem za nadzor stabilnosti vlečne kljuke.

Dobil je štiri tehnologije za vzpostavitev povezave, kot sta brezžično polnjenje pametnega telefona in citroën Connect Nav s sistemom povezljive 3D navigacije zadnje generacije, ki deluje v povezavi z 8-palčnim zaslonom visoke ločljivosti in s kapacitivno tehnologijo, ki ga lahko upravljamo s konicami prstov in je opremljen s funkcijo glasovnega prepoznavanja za upravljanje funkcij navigacije, telefona in medijskih naprav brez odmika pogleda s cestišča. 

Citroën berlingo TIPIČEN SLOVENEC Avto Berlingo kljub letom ostaja tipičen slovenski družinski prijatelj

Berlingo ima vgrajene najnovejše motorje skupine PSA, kot na primer 1,2-litrski trivaljni turbobencinski motor pureTech 1.2, ali novi 1,5-litrski turbodizelski motor BlueHDi ter povsem nov samodejni osemstopenjski menjalnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.