Avto
153 ogledov

Citroënov velikoprostorec spacetourer v treh različicah

Citroën spacetourer
1/19
Citroën
Citroën spacetourer bo na voljo tremi karoserijskimi različicami, kar omogoča nova EMP2 platforma in mnogimi možnostmi za ureditev notranjosti. Namenjen bo zahtevnejšim družinam oziroma poklicnim uporabnikom, ki želijo več tehnologije in širši spekter uporabnosti.

Spacetourer ponujata tri različne dolžine (XS, M in XL) in pet, sedem ali osem sedežnih mest. Posebnost je različica s 4,60 metra dolžine, v katero se lahko namsti do devet potnikov. Njegova modularna konstrukcijska osnova, ki je izšla iz platforme EMP2 (na njej izdlujejo C4 Picasso in Grand C4 Picasso), ponuja več prostora v notranjosti. To omogočajo tudi kolesa, ki so pomaknjena na sam rob karoserije, previsi pa so zelo kratki.

Okreten v mestih in prostoren prtljažnik

Citroën spacetourer | Avtor: Citroën Citroën
Veliko prostora je tudi v prtljažniku, za drugo vrsto sedežev volumen prtljažnika, odvisno od različice, meri 1.978, 2.381 ali 2.932 litrov.

Za ta razred vozil kompaktne mere, v višino meri 1,90 metra, omogoča enostavno upravljanje in parkiranje na parkiriščih. Premer obračalnega kroga je od 11,30 metra do 12,40 metra, kar je primerljiv z večjimi karavani. Na voljo bo tudi priročna izvedenka opremljena z bočnimi drsnimi vrati (lahko so tudi motorizirana, lahko pa jih odpiramo zgolj z dotikom noge zadnjega odbijača) za lažje vstopanje v tretjo vrsto sedežev, s prostoročnim upravljanjem, dvižnim zadnjim steklom in številnimi odlagalnimi mesti (do 74 litrov).

Le dizelski motorji

Potovalno kabino so pri Citroënu zasnovali predvsem uporabno - položaj za vožnjo je dvignjen, sedeži omogočajo drsni pomik, po potrebi jih je možno obračati. Za boljše vzdušje bo na voljo zastrekljena streha.

Od tehnologij omenjajo prosojni zaslon za prikaz podatkov in 3D navigacijo z internetno povezavo citroën Connect Nav, in pa tudi tehnologije za varnost, kot so coffee break alert, ki vozniku predlaga premor po dveh urah neprekinjene vožnje, opozorilnik na voznikovo nepozornost, ki zazna voznikovo nepozornost, in opozorilnik na nevarnost naleta.

Na izbiro bodo dizelski motorji zadnje generacije iz družine BlueHDi z do 180 konjskih moči in s 400 Nm navora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.