Avto
59 ogledov

Clarkson sporočil ime naslednika Top Geara, ljubitelji razočarani

Grand Tour Amazon
Trio nekdanjih voditeljev oddaje Top Gear je končno sporočila ime njihove nove oddaje. Odslej se bo imenovala The Grand Tour, poudarek bo na zabavnih vožnjah širom sveta. Ljubitelji pa so nad imenom razočarani ... Hkrati pa je že znan tudi datum povratka novega Top Geara.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond in James May, nekdanji voditelji BBC-jeve avtomobilistične oddaje Top Gear, so po mesecih ugibanj le sporočili ime njihovega šova, ki ga bodo odslej imeli pod okriljem Amazona. Kot je sporočil Jeremy Clarkson prek Twitterja, bo oddaji ime Grand Tour, ime pa skriva tako navezavo na luksuzne športne avte kot tudi najavo, da bo to res eno veliko popotovanje. 

Po objavi imena pa se je poleg pozitivnih odzivov vsul tudi plaz kritik. Številni imajo ime Grand Tour za dolgočasno. "To ni ravno ime, ki sem ga pričakoval od Clarksona, Hammonda in Maya," je zapisal eden bolj prizanesljivih.

Tudi May se je oglasil na Twitterju in utemeljeval ime, a gre iz njegovih besed sklepati, da niti sam ni najbolj navdušen nad njim. "Sam sem želel, da bi se oddaja imenovala 'Nigel' ali 'Roger'. Potrebovali smo ime in to sta tudi dve imeni." In še: "Žal mi je, da ni bilo uporabljeno nobeno ime, ki ste nam ga predlagali bralci. Tudi moje ni bilo."

Grand Tour bo na programu Amazonove televizije od jeseni dalje. 

Bodo snemali tudi na Hrvaškem?

Clarkson je kasneje utemeljil izbiro imena s tem, da je oddaja zamišljena kot ena velika pot, saj bodo vsako epizodo predstavljali v drugi državi in to kar iz šotora. Oddaja bo sicer še vedno potekala z občinstvom v "studiu."

Clarkson je še pojasnil, da je predvidenih 12 epizod, od katerih bo ena posebna, božična. To pomeni, da bodo oddajali iz 11 različnih lokacij. Za zdaj je potrdil le angleški Yorkshire, saj so vsi doma od tam.

"Ampak kje začeti? Kalifornija? Hrvaška? Berlin?," je dodal in namignil, da jih zelo zanima tudi lokacija pri naših sosedih, kjer so se pred nekaj leti že ustavili na turneji demonstracijskih šovov Top Gear.

Novi Top Gear že konec maja

Zanimivo so pri njihovih nekdanjih delodajalcih BBC praktično istočasno sporočili datum, kdaj bodo pričeli s predvajanjem epizod nove, povsem prenovljene oddaje Top Gear z voditeljema Chrisom Evansom in Mattom LeBlancom. 29. maja bo tako javnost prvič presojala, ali je nova ekipa sposobna stopiti v čevlje prejšnje.

Za začetek bodo poskušali s testom drsenja v ferrariju F12tdf, tekmo med dodgeom viperjem in reaktivnim lovcem ter znanim prizorom bruhanjem voditelja.

In še za malce smeha. Trio Jeremy Clarskon, Richard Hammond inJames May v nekih minulih časih.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • blueone 16:39 12.maj 2016.

    Haha old school ga zmaga