Avto
12699 ogledov

Avto s sedmimi sedeži za ta denar je pravi čudež

dacia jogger Dacia
Jogger je povsem nov model znamke Dacia, s katerim želijo na novo opredeliti družinski avtomobil. Z decembrom so se v prodajni mreži Dacia v Sloveniji odprla naročila v proizvodnjo vozil, znane pa so tudi cene.

Pri Dacii pravijo, da je jogger vsestranski družinski avtomobil, ki združuje notranjo prostornost velikoprostornika, prtljažnik kombi avtomobila in značilnosti športnega terenca.

dacia jogger Jogger Avto Spoznajte novo dacio za sedem potnikov

Joggerja smo na zurnal24.si spoznali na svetovni premieri v Parizu in že opisali svoje prve vtise. Bistvo vozila je prilagodljivost, saj je na voljo s petimi ali sedmimi sedeži, v slednji z do 60 različnimi možnimi konfiguracijami notranjščine. V tretji vrsti je možno odstraniti vsak sedeže posebej. Različica s petimi sedeži ima prtljažnik s prostornino 708 dm3 po VDA (do vrha hrbtnega naslona) in vse do 1.819 dm3 po VDA z zloženo drugo sedežno vrsto.

dacia jogger | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

dacia jogger Avto Med deseterico največjih podjetij tudi slovenski velikan

Različica s sedmimi sedeži ima prtljažnik s prostornino 160 dm3 po VDA, ki ob zloženih sedežih v tretji vrsti znaša 506 dm3 po VDA.
Na izbiro bodo trije paketi serijske opreme: essential, comfort in kot posebna serija extreme. Osnovna karoserija je navadne bele barve, na voljo pa so tudi naslednje kovinske barve: črna, rjava in dve sivi barvi.

dacia jogger | Avtor: Dacia Dacia

dacia jogger Avto Infotainment, ki ga nosite v žepu

Do 1.000 kilometrov z različico ECO-G

Jogger v ponudbo uvaja bencinski motor TCe z 81 kilovatov moči (109 KM) in 200 Nm navora, v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Na voljo je tudi z motorjem ECO-G 100 (74 kW/100 KM), ki je prilagojen za dve vrsti goriva – bencin in avtoplin. S tem motorjem ima po zagotovilih proizvajalca doseg do 1.000 kilometrov, servisni intervali, stroški vzdrževanja in prostornina prtljažnika pa so enaki kot z navadnim bencinskim motorjem.

dacia jogger | Avtor: Dacia Dacia

Sandero LPG Avto Vozili smo najcenejšega križanca na naših cestah ta hip

Dacio jogger je v Sloveniji z decembrom 2021 že možno naročiti, v prodajne salone pa bo predvidoma prispel spomladi 2022. Začetna cena za izvedenko z motorjem ECO-G je 13.890 evrov, za izvedenko TCe pa 14.590 evrov. S sedmimi sedeži je dražji za 750 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.