Avto
2221 ogledov

Dobili smo novega dirkaškega kralja, na vrhu spet Renault

Renault megane R.S. trophy-R
1/4
Renault
07'45''389 na uradnem celotnem krogu, dolgem 20,832 kilometrov, na stezi Nürburgring Nordschleife, je nova rekordna znamka serijskih avtomobilov s pogonom na prednji kolesni par. Nov kralj spet nosi Renaultov logotip.

Renault megane R.S. trophy-R je na 20,600 km dolgem krogu Nürburgring Nordschleife dosegel nov rekord razreda serijskih avtomobilov s pogonom na prednji kolesi.

Renault megane grandcoupe Megane grandcoupe Avto K nam prišel rekorder megane grandcoupe

Renault Sport je imel podporo posebnih partnerjev: podjetja Akrapovič za izpušni sistem, Brembo za zavore, Bridgestone za pnevmatike, Öhlins za blažilnike in Sabelt za školjkaste športne sedeže.

Renault megane R.S. trophy-R | Avtor: Renault Renault

Motor je z močjo 300 KM enak kot v različici mégane R.S. Trophy, ki je bila na trg uvedena na začetku leta 2019. Model trophy-R je kot dirkalni avto v zelo kratkem času razvila majhna ekipa ljudi, ki so delali na prožen način in se osredotočili na tri področja: maksimalno zmanjšanje teže (do 130 kg v primerjavi z Mégane R.S. trophy brez dodatne opreme), predelavo aerodinamike in bolj radikalno zasnovane obese.

Renault megane R.S. trophy-R | Avtor: Renault Renault

Renault megane RS Novi megane RS Avto To je novi renault megane RS

Dirkača moštva Renault F1 Daniel Ricciardo in Nico Hülkenberg bosta za volanom megane R.S. trophy-R med njegovim prvim javnim nastopom, ki bo v petek, 24. maja, pred letošnjo dirko formule 1 za Veliko nagrado Monaka.

Kot tak je dosegel nov uradno potrjen rekord in referenčni čas serijskega avtomobila s prednjim pogonom na stari stezi Nordschleife Nürburgring, ki je svetovno znan poligon za preverjanje športnih zmogljivosti avtomobilov. Severni krog, ki je dolg 20,600 kilometra, je prevozil v času 07' 40'' 100, uradni celotni krog, dolg 20,832 kilometra, pa v času 07' 45'' 389.

Renault megane R.S. trophy-R | Avtor: Renault Renault

Renault megane RS Grmelo je Avto Renault megane RS prihrumel na slovenske ceste

Megane R.S. trophy-R bo naprodaj pred koncem leta 2019 kot posebna serija, ki bo omejena na nekaj sto primerkov.

Renault megane grandcoupe Avto Renault megane grandcoupe: limuzinska transformacija

Renaultova zgodovina na »Ringu« traja že več kot deset let. Začela se je leta 2008 s prvim rekordom v razredu serijskih avtomobilov s prednjim pogonom, ko je mégane R.S. R26.R krog prevozil v 8 minutah in 17 sekundah. Ta rekord je tri leta kasneje (2011) s časom 8' 07'' 97  potolkel Mégane R.S. trophy druge generacije, ki ga je vozil preskusno-razvojni voznik Laurent Hurgon. On je leta 2014 z različico Mégane III R.S. trophy R ta rekord prvikrat potisnil pod mejo 8 minut (7' 54'' 36). Hurgon je bil tudi voznik, ki je z najnovejšo generacijo dosegel najnovejši mejnik tega lova na rekorde, v katerem pridobitev vsake nove sekunde postaja vedno težje dosegljiva.

Komentarjev 6
  • bločan 11:20 23.maj 2019.

    Da ne bo dvomov.Na you tubu si oglejte posnetek primerjave obeh tekmecev.Čestitke peščici zanesenjakov iz francoskega Dieppa,ki so znova dokazali svoje mojstrstvo in znanje pri kreiranju modelov z oznako TROPHY-R.Škoda,da ne najdejo izgubljene povezave z zdajšnjo F1.Čeprav istomisleči še vedno ...prikaži več vemo,da to še zdaleč ni tista prava F1,ki je bila v epskem obdobju v nebo vpijočih atmosferskih motorjev.Žal.

  • grega80 20:11 22.maj 2019.

    Ceprav ok. Malo mi ke cudno da je honda kao najbolj stabilen avto in z 20 kinji vecbi imela slabsi rezultat kaj pa vem.... Sam vozim rwnoja in hondo in razlika je obcutna...

  • grega80 20:09 22.maj 2019.

    Jaz za hondo navijam.... 😁