Avto
42 ogledov

Družinska nedelja na asfaltu

Vransko
1/39
Anže Petkovšek
Vransko. Množičen nedeljski obisk, lepo vreme, kopica dejavnosti prav za vsakogar ter napeti tekmi v varni in varčni vožnji so zaznamovali Žurnalov in Toyotin dan v Centru varne vožnje AMZS Vransko.

Varen varčen voznik logo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Šestnajst izžrebanih voznikov se je pomerilo v tekmovanju za varčnega voznika. V finalni vožnji je imel med četverico najlažjo nogo 32-letni Kamničan Tilen Brelih, ki je traso ob navodilih navigatorja Toneta Breliha prevozil s povprečno porabo 4,01 litra.

V tekmovanju za varnega voznika pa je po napeti tekmi v spretnosti obvladovanja avtomobila po štirih različnih preizkušnjah in seštevku točk slavil Denis Kirbiš iz Maribora. Oba zmagovalca sta za pol leta prejela v uporabo toyota yarisa s 600 litri goriva. Ob robu obeh tekem so lahko obiskovalci med drugim uživali v vožnji na stezi za karting ter vožnji s skuterji in motornimi kolesi trial, Andrej Jereb in Miran Stanovnik pa sta skupaj s preostalimi profesionalnimi vozniki skrbela za varno sproščanje adrenalina na hitrostnem poligonu in poligonu off-road. Toyota je na dogodku premierno pokazala športnika GT 86, limuzino lexus GS in hibridnega enoprostorca priusa +.

Spodbuda za še varnejše ceste

Veliko obiskovalcev je dokaz, da imamo Slovenci radi vse, kar je povezano z avtomobilizmom. "V zadnjih letih raste pomen prometne varnosti. Ta dan je bil velik kamen v mozaiku, ki pri ljudeh spodbuja preudarno vožnjo," je povedal inštruktor AMZS Brane Legan.

Varen varčen voznik sponzorji | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komentarjev 1
  • 1111 10:14 18.junij 2012.

    ...kaj vse ne naredi za samopromocijo...